Ο Άδωνης κλείνει το μάτι στους Μακεδονομάχους και… «καταγγέλλει» τον Τσίπρα για φιλοαμερικανισμό (Video)

Ο Άδωνης κλείνει το μάτι στους Μακεδονομάχους και… «καταγγέλλει» τον Τσίπρα για φιλοαμερικανισμό (Video)

Μέσα σε όλα όσα είπε στην (σχεδόν) καθημερινή του παρουσία στον ΣΚΑΪ ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν να προσπαθήσει να ικανοποιήσει το ακροδεξιό ακροατήριο αλλά και να στείλει και μήνυμα στην Ντόρα Μπακογιάννη προκαταλαμβάνοντας τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη «κρίση» με αφορμή τη νίκη του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία και την αναφορά της ως «Μακεδονία» ο Άδωνης Γεωργιάδης -θαυμαστής του Ισραήλ και των ΗΠΑ- κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως «τον πλέον φιλοαμερικανό πρωθυπουργό της Ελλάδας τα τελευταία 50 χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Οι Πρέσπες, η δικαίωση και η ευθύνη του Τσίπρα

Για να το «ξεκαθαρίσει» μάλιστα είπε πως και σε εκείνον αρέσει η Αμερική αλλά κρίνει την «κοροϊδία»! Για να συμπληρώσει πως οι ΗΠΑ πίεζαν πολύ για αυτή τη συμφωνία των Πρεσπών για να βάλουν τη χώρα στο ΝΑΤΟ.

Διαβάστε επίσης: Κεχαγιά: Θα ζητήσει η ΝΔ την αποπομπή του VMRO από το ΕΛΚ; – Ναι σε debate πριν τις ευρωεκλογές (Video)

Μίλησε για μια εξ αρχής «πολύ κακή συμφωνία» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας δεν φοβάται πολύ μια καταγγελία της συμφωνίας για να συμπληρώσει πως έλεγαν στον Κοτζιά «να βάλει τον όρο αν καταπατήσει τη συμφωνία να βγει από το ΝΑΤΟ και δεν το έβαλε».

«Αν τώρα ήξεραν οι σκοπιανοί ότι θα έβγαιναν εκτός ΝΑΤΟ θα τολμούσαν να καταπατήσουν τη συμφωνία;», αναρωτήθηκε.

Αντιπαρέρχεται βέβαια το ότι όλες οι χώρες ως εκείνη τη στιγμή ανέφεραν τη Βόρεια Μακεδονία ως «Μακεδονία» και πως πέραν των άλλων μοχλών πίεσης (όπως υπαινίχθηκαν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι) παραμένει η Ευρωπαϊκή της πορεία, τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και τα νατοϊκά κονδύλια, ζωτικά για τη Βόρεια Μακεδονία.

Βολές κατά της Ντόρας Μπακογιάννη

Ο Άδωνης Γεωργιάδης ωστόσο προσπάθησε να «καταπελώσει» και την πρώην υπουργό Εξωτερικών και αδελφή του πρωθυπουργού, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι αν αυτός ο εντολοδόχος πρωθυπουργός ως πρωθυπουργός αρχίσει και λέει τα στις επίσημες συναντήσεις τα Σκόπια Μακεδονία, η κυβέρνηση δεν θα καταγγείλει συμφωνία; Θα καταγγείλει τη συμφωνία 100% όπως ακριβώς το λέει το άρθρο 19 της συμφωνίας», πρόσθεσε προσπαθώντας να προκαταλάβει μια κυβερνητική απόφαση, τη θέση του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και να μηδενίσει τις απόψεις της κυρίας Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης: Η Ντόρα προειδοποιεί τη Βόρεια Μακεδονία: Αν δεν εφαρμοστούν τα συμφωνημένα θα το πληρώσουν

Παράλληλα μιλώντας για «καταγγελία» της Συμφωνίας των Πρεσπών, βάζει και πάλι τα εθνικά θέματα στο κομματικό παιχνίδι σε μια προσπάθεια να προσελκύσει τους γνωστούς «Μακεδονομάχους» με τους οποίους κατέβαινε στις διαδηλώσεις.

Άδωνης «εκτός γραμμής» Μητσοτάκη

Εξάλλου ο Άδωνης Γεωργιάδης βρέθηκε και εκτός επίσημης γραμμής, εκτός και αν οι γραμμές στην κυβέρνηση είναι διαφορετικές αναλόγως του ακροατηρίου.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βέροια, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει Ευρωεκλογών το κατέστησε σαφές:

«Ο δρόμος προς την Ευρώπη θα μείνει κλειστός και τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει απόλυτη συμμόρφωση με ό,τι προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα 17/5/24.

 

Διαβάστε επίσης:

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ο 50χρονος ήταν στον τόπο του εγκλήματος για να έχει οπτική επαφή – Μπροστά στην ΕΛΑΣ και τα κανάλια (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter