Ο Άδωνις, οι Patriot και η χώρα ντροπή του πλανήτη

Ο Άδωνις, οι Patriot και η χώρα ντροπή του πλανήτη

Μόνο τον περασμένο δίμηνο (Ιανουάριο – Φεβρουάριο) γράφει η Le Monde σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν τουλάχιστον 47 παιδιά στην Υεμένη. 

Από την αρχή του πολέμου (το 2015) όταν οι αντάρτες Χούθι ανέτρεψαν την κυβέρνηση και επενέβη στρατιωτικά η Σαουδική Αραβία, 10.200 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής και 2.500 σχολεία έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς! 

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, πάνω από 380 χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει ως συνέπεια των συγκρούσεων ή από ελλείψεις νερού και φαγητού και το 80% των κατοίκων της Υεμένης βασίζεται στην ανθρωπιστική βοήθεια. 

Προ ημερών η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε 81 άνδρες, μεταξύ των οποίων και 7 από την Υεμένη και έναν Σύρο, όπως δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ήταν  η μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση στο βασίλειο εδώ και δεκαετίες αφού το 2021 εκτελέστηκαν 67 άνθρωποι και το 2020 άλλοι 27.

Τα αδικήματα τους ήταν από τη συμμετοχή σε μαχητικές, «τρομοκρατικές» ομάδες έως και εκείνο των «αποκλινουσών πεποιθήσεων»! 

Patriot και λαμπρό μέλλον 

Κι όμως η χώρα αυτή ντροπή του πλανήτη είναι η εκλεκτή της Δύσης. Μόνο στην ημεδαπή στείλαμε  μια Πυροβολαρχία Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΠΚΒ) του αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς PATRIOT για την ενίσχυση της αεράμυνας και της αντιπυραυλικής της προστασίας! 

Στήθηκε μάλιστα και τελετή αναχώρησης της «Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας», στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του Αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη. Όλα αυτά στο πλαίσιο υλοποίησης της διεθνούς πρωτοβουλίας «Integrated Air and Missile Defence Concept» (IAMD Concept).

Αυτές τις ημέρες ο Τύπος στην Ελλάδα είναι γεμάτος με ειδήσεις για το Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Ριάντ και ο γνωστός μας Άδωνις Γεωργιάδης (που τόσο κόπτεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα που παραβιάζονται από τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαδούρο στη Βενεζουέλα για παράδειγμα) δεν χάνει ευκαιρία να ανεβάζει χαρωπά ενσταντανέ στον λογαριασμό του στο twitter με αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας με το γνωστό Keffiyeh δηλώνοντας ότι «Μπορούμε να συνεργαστούμε για την εξεύρεση ενός κοινού λαμπρού μέλλοντος» ! Πόσο λαμπρού αλήθεια;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter