Ο Αδωνης σε ρόλο λοιμωξιολόγου προεξοφλεί το τέλος της πανδημίας σε ένα μήνα- Καμία οικονομική στήριξη για την εστίαση

Ο Αδωνης σε ρόλο λοιμωξιολόγου προεξοφλεί το τέλος της πανδημίας σε ένα μήνα- Καμία οικονομική στήριξη για την εστίαση

Τα κρούσματα μπορεί να φτάνουν τις 40.000 και οι ειδικοί να προειδοποιούν για περαιτέρω άνοδο τις επόμενες ημέρες λόγω της εορταστικής περιόδου, όμως ο Άδωνης Γεωργιάδης προεξοφλεί το τέλος της πανδημίας σε ένα μήνα επισημαίνοντας πως δεν πρέπει να ανησυχούν για τίποτα οι υπάλληλοι στον τομέα της εστίασης.

«Σε ένα μήνα, ενάμιση η πανδημία θα έχει τελειώσει και ο τουρισμός θα πάει καταπληκτικά φέτος» σχολίασε ο υπουργός θέλοντας να υποβαθμίσει τη σημασία του προβλήματος.

Αν και οι επιχειρηματίες στην εστίαση ήδη μειώνουν το προσωπικό λόγω του μέτρου στο ωράριο λειτουργίας και οι θέσεις εργασίας μειώνονται, ο υπουργός Ανάπτυξης απέφυγε να πει εάν θα υπάρξει ενίσχυση για τον κλάδο της εστίασης υποστηρίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα νυχτερινά κέντρα και πως θα υπάρξει στήριξη για τα κέτερινγκ.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είναι άλλο πράγμα να κλείνει ένα μαγαζί και άλλο να περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας του.

Ανέφερε επίσης ότι εάν πάθουν ζημιά στην εστίαση ίσως καλυφθεί ένα μέρος, προβάλλοντας για πρώτη φορά ως επιχείρημα τα της χώρας και λέγοντας ότι θα πρέπει το 2022 να έχουμε λιγότερο έλλειμμα από πέρσι καθώς μας παρακολουθούν οι αγορές.

Επανεξετάζεται η τιμή πλαφόν στα PCR tests

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξη αναγνωρίζοντας το υψηλό οικονομικό κόστος για ένα PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα υποστήριξε πως θα υπάρξει συζήτηση τις επόμενες ημέρες για το ζήτημα του πλαφόν στα PCR τεστ. «Στα rapid test έχει λειτουργήσει ο ανταγωνισμός και ενώ το πλαφόν είναι 10 ευρώ, μπορεί ο πολίτης να το βρει σε φαρμακεία και 5 και 6 και 7 ευρώ. Στο PCR έχουν ‘κλειδώσει’ στα 60 ευρώ οι τιμές στα ιδιωτικά κέντρα, θα ξαναδούμε την τιμή του πλαφόν, σήμερα κιόλας θα ανοίξει αυτή η συζήτηση. Ξέρετε όμως ότι άλλο κόστος έχουν για τις μεγάλες αλυσίδες και άλλες για τα μικρά διαγνωστικά κέντρα», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter