Ο Άδωνης στέλνει στη… Ρουμανία όσους διαμαρτύρονται για την ακρίβεια (Audio)

Ο Άδωνης στέλνει στη… Ρουμανία όσους διαμαρτύρονται για την ακρίβεια (Audio)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η ραδιοφωνική συνύπαρξη του Άδωνη Γεωργιάδη και του Άρη Πορτοσάλτε στον «ΣΚΑΪ 100,3» το πρωί της Πέμπτης.

Εμφανώς άνετος, διότι βρισκόταν σε «φιλικό» για εκείνον περιβάλλον, χάρισε στους ακροατές ορισμένες ατάκες που φανερώνουν σε όλο της το μεγαλείο την κυνική φύση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία υπολογίζει τους επενδυτές, τους ιδιώτες αλλά όχι τους πολίτες που πασχίζουν να τα βγάλουν πέρα, εν μέσω ενεργειακής κρίσης.

Όταν η κουβέντα πήγε στο κόστος ζωής στη χώρα κι ενώ ο υπουργός πάσχιζε να πείσει το ακροατήριο ότι… δεν είναι δα και τόσο άσχημα τα πράγματα στην Ελλάδα, αναλογικά με την Ευρώπη, ένας ακροατής… τόλμησε να επισημάνει σε παρέμβασή του μέσω μηνύματος ότι η αγοραστική δύναμη είναι στα τάρταρα, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ρουμανίας.

«Ο υπουργός λέει ψέματα, η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων επίσημα είναι στα τάρταρα και θα την ξεπεράσει η Ρουμανία σε λίγο», ανέφερε το μήνυμα του ακροατή, το οποίο μετέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε στον Άδωνη Γεωργιάδη για να ακολουθήσει η άκρως ειρωνική απάντηση του υπουργού.

«Εντάξει, ο υπουργός λέει ψέματα. Είπατε περνάτε γρήγορα έξω και βλέπετε πως ζει ο κόσμος στην Ελλάδα. Αν θέλει ο κύριος μπορεί να πάει στη Ρουμανία να ζήσει, που νομίζει ότι είναι καλύτερα. Καμία αντίρρηση. Ο καπιταλισμός, πείτε του κυρίου, επιτρέπει να μπεις στο αεροπλάνο και να πας στη Ρουμανία για να ζήσεις. Αν νομίζει ότι είναι καλύτερα…».

Αν μη τι άλλο, ο Άδωνης «πιστοποίησε» ότι τα δεξιά αντανακλαστικά του βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας. Χρησιμοποιώντας ρητορική περασμένων δεκαετιών, ο υπουργός μπορεί να χαροποίησε το δεξιό ακροατήριό του και τους ψηφοφόρους του με ατάκες που ακούγονταν τη δεκαετία του ’80, αλλά εμμέσως πλην σαφώς, απαντά στους διαφωνούντες άκρως κυνικά πως… εάν διαφωνούν ή αδυνατούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα κόστη, μπορούν κάλλιστα να πάρουν το αεροπλάνο για… άλλες πολιτείες.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως σημειώθηκε και στην εισαγωγή, το φιλικό κλίμα και περιβάλλον στη συζήτηση Πορτοσάλτε – Γεωργιάδη, οδήγησε τον υπουργό στο να ξεστομίσει κι άλλες υπερβολές αναφορικά με την… υπέροχη κυβέρνηση Μητσοτάκη. «Το gov.gr, τους το έδειχνα στο κινητό και τι κάνουμε στην Ελλάδα από το κινητό και οι Γερμανοί μου συνάδελφοι έπεφταν λιπόθυμοι. Η Γερμανία δεν έχει ούτε το ένα χιλιοστό σε ψηφιακή εξέλιξη από την Ελλάδα. Δεν είμαστε καλύτεροι από την Γερμανία, δεν έχει το ένα χιλιοστό της Ελλάδος του Κυριάκου Πιερρακάκη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Άδωνης.

Πάντως πιο πιθανό φαντάζει το ενδεχόμενο να προκαλούσε… λιποθυμίες στους Γερμανούς το γεγονός πως το ίντερνετ στην Ελλάδα «σέρνεται», σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Αλλά… ας μην αφήνουμε τις (ρεαλιστικές) λεπτομέρειες να χαλάσουν την… υπέροχη ιστορία που προσπαθεί να «περάσει» στους πολίτες ο Άδωνης Γεωργιάδης. Παλιά του τέχνη κόσκινο…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter