Ο Αδωνης θα βγάλει και με… κέρδος τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Ο Αδωνης θα βγάλει και με… κέρδος τους δικαιούχους επιδόματος θέρμανσης

Μαθήματα… δημιουργικής “λογιστικής” για άλλη μια φορά παρέδωσε ο Αδωνης Γεωργιάδης. Μιλώντας στην ΕΡΤ σχετικά με την κυβερνητική αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, ισχυρίστηκε ότι καλύπτει… ακριβώς την αύξηση της τιμής του πετρελαίου!

«Ποια είναι διαφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης από το 2019 στο 2021 – δεν λέω στο 2020 γιατί αυτή τη χρονιά είχαμε διεθνώς τις χαμηλότερες τιμές της ιστορία του πετρελαίου λόγω της καραντίνας- η διαφορά είναι 20%. Έρχεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης κι αυξάνεται κατά 25% για να καλύψει ακριβώς τη διαφορά μεταξύ 2019 και 2021» ισχυρίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης. Βέβαια αυτό το “παιχνίδι” ποσοστών δε λέει την αλήθεια. Γιατί ναι μεν αυξήθηκαν οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης, αλλά πολλές χιλιάδες εργαζομένων που δεν πιάνουν ούτε τα νέα όρια της κυβέρνησης, θα παραμείνουν εκτός επιδόματος και θα πληρώσουν από την τσέπη τους όλο το πετρέλαιο θέρμανσης. Ούτε όμως και οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να καλύψουν όλο το κόστος της τεράστιας αύξησης του πετρελαίου καθώς φέτος αυτό ξεκίνησε σχεδόν 35 λεπτά αυξημένο σε σχέση με την περσινή τιμή διάθεσης.

Αν πιστεύαμε τον υπουργό, τότε με βάση τα “μαθηματικά” του οι χρήστες πετρελαίου θέρμανσης θα βγούνε και με κέρδος… 5%!

Όμως στην κυβέρνηση εξακολουθούν να μην ανοίγουν τα χαρτιά τους για το 2022. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν μέτρα προστασίας και το 2022 απάντησε ότι «τα μέτρα που έχουμε θεσπίσει είναι μέτρα για το 2021, τα μέτρα για το έτος 2022 θα υπάρχουν στον επόμενο προϋπολογισμό. Εάν με ρωτάτε, αν θα είναι η κυβέρνηση ευαίσθητη με τα προβλήματα των ανθρώπων το 2022, όπως ήταν το 2020 και το 2021, απαντώ φυσικά θα είναι». «Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» από τον Άδωνη….

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter