Ο Άδωνης υιοθετεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά Ναταλίας Γερμανού και Ιάσονα Αποστολόπουλου

Ο Άδωνης υιοθετεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά Ναταλίας Γερμανού και Ιάσονα Αποστολόπουλου

Σανίδα σωτηρίας έδωσε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τετράδης (μέχρι πρότινος -πριν κλείσει- στην εφημερίδα Φιλελεύθερος του Θανάση Μαυρίδη) στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη για να επιτεθεί με τον τρόπο του στην Ναταλία Γερμανού η οποία φιλοξένησε στην εκπομπή της τον διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλο στον απόηχο του περιστατικού της Ολλανδής δημοσιογράφου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού αρχικά ο υπουργός ανέφερε πως η δημοσιογράφος Ναταλία Γερμανού δεν έχει ανάγκη να ρωτήσει κανέναν για τον ποιον θα προσκαλέσει προσθέτοντας ότι είναι «από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει», αλλάζει ρότα και υιοθετεί με αναδημοσίεση στο Twitter την ακροδεξιά και φιλομητσοτακική άποψη του δημοσιογράφου Γιώργου Τετράδη ο οποίος την αποκαλεί -μεταξύ άλλων- «άσχετη»! Παράλληλα υιοθετεί την πρωθυπουργική φρασεολογία.

Έγραψε ο Γιώργος Τετράδης:

«Αν ο Ιάσων είχε απέναντί του, αντί μια άσχετη, έναν γνώστη, θα διαπίστωνε ο τηλεθεατής ότι απλώς βοηθάει στο λαθρεμπόριο ανθρώπων σε συνεργασία με τους δουλέμπορους και τις παράκτιες Αρχές της Τουρκίας. Και δεν το γράφει κανένας ακροδεξιός ή εθνίκι, ελλά ένας γνώστης».

Ο υπουργός και αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης σπεύδει να υιοθετήσει τον ακροδεξιό λόγο σημειώνοντας:

«Ανεβάζω την απάντηση του @GeorgeTetradis δημοσιογράφου με μεγάλη σταδιοδρομία σε όλες τις «προοδευτικές» εφημερίδες και κυρίως γνωστός από την «Ελευθεροτυπία» στην @CorinaVasilopou για την σημερινή εμφάνιση του @Iasonas_Apost στην @nataliagermanou πείτε τον και αυτόν «εθνίκι»…», έγραψε ο υπουργός.

Με τον τρόπο αυτό και οι δύο υιοθετούν στην ουσία την πρακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά παράβαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, ενώ παράλληλα δέχονται ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, ό,τι ακριβώς είπε και η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ινγκεµπορχ Μπέχελ.


Σε όλα αυτά απάντησε ο ίδιος ο Ιάσονας Αποστολόπουλος:

Ο άνθρωπος γράφει επικίνδυνες ασυναρτησίες κ δεν έχει ιδέα τι θα πει maritime law. Η υποχρέωση διάσωσης ΚΑΘΕ ανθρώπου σε κίνδυνο περιλαμβάνεται σε 3διεθνείςσυνθήκες, Unclos,Solas,SAR κ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι η μόνη ενέργεια που νομιμοποιείται να κάνει το λιμενικό είναι διάσωση.

Τελικά υπερισχύουν στην Ελλάδα οι διεθνείς συνθήκες; Τις ακολουθεί το Λιμενικό ή απλά η αντίδραση του πρωθυπουργού στην ερώτηση της Ολλανδού δημοσιογράφου έγινε για να κρύψει την ουσία;

Όλα δείχνουν πως ισχύει το δεύτερο…

Διαβάστε επίσης: 

Επίθεση ακροδεξιών και τρολς στη Ναταλία Γερμανού επειδή κάλεσε τον Ιάσονα Αποστολόπουλο!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter