Προκλητικός ο Άδωνης ζητά από τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος για να μην… «κλαίγονται» αύριο

Προκλητικός ο Άδωνης ζητά από τους πολίτες να πειθαρχήσουν και να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος για να μην… «κλαίγονται» αύριο

Για τον Άδωνη Γεωργιάδη οι Έλληνες είναι αυτοί που πρέπει να πειθαρχήσουν και να δράσουν μειώνοντας την κατανάλωση του ρεύματος και όχι η κυβέρνηση μειώνοντας την τιμή της κιλοβατώρας. Σε περίπτωση μάλιστα που δεν υπακούσουν και δεν αλλάξουν τις καθημερινές τους συνήθειες, τότε δεν θα έχουν δικαίωμα να… «κλαίγονται», που η οικονομία της χώρας δεν πάει καλά όπως είπε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης που φαίνεται πως έχει απαυδήσει με την «κλάψα» των Ελλήνων, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στα Παραπολιτικά 90,1 υποστήριξε ότι ο χειμώνας θα είναι πανευρωπαϊκά πολύ δύσκολος γι’ αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Μάλιστα, ανέφερε ότι η ακρίβεια θα συνεχιστεί καθώς δεν υπάρχει τρόπος να σταματήσουν τις συνεχείς αυξήσεις.

«Προτρέπω τους Έλληνες να πάρουν όποιο μέτρο μπορούν για να μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος. Οι καθημερινές μας συνήθειες πρέπει να μεταβληθούν, γιατί το ρεύμα κοστίζει» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι «ο χειμώνας 2022-2023 θα είναι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένας πολύ δύσκολος χειμώνας». Σχετικά με την ακρίβεια που πλήττει τα νοικοκυριά και με δυσκολία τα βγάζουν πέρα ανέφερε πως «δεν υπάρχει τρόπος, ώστε να μην υπάρχουν αυξήσεις στο ράφι του σούπερ μάρκετ».

Ο υπουργός Ανάπτυξης έφερε επίσης ως παράδειγμα πειθαρχίας τους Γερμανούς οι οποίοι όπως είπε «είχαν βάλει ως στόχο να φτάσουν στο 85% της κάλυψης των αποθηκών του φυσικού αερίου την 1η Οκτωβρίου και έχουν φτάσει τώρα γιατί μείωσαν την κατανάλωση φυσικού αερίου στην Γερμανία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter