Ο Άδωνης δίνει εν μέσω πανδημίας 20.000 ευρώ σε εταιρεία μετακλητού υπαλλήλου της ΝΔ

Ο Άδωνης δίνει εν μέσω πανδημίας 20.000 ευρώ σε εταιρεία μετακλητού υπαλλήλου της ΝΔ

Μια ακόμη απόφαση που τον θέτει προ των ευθυνών του δεν δίστασε να πάρει το υπουργείο του Άδωνη Γεωργιάδη. Εν μέσω πανδημίας δίνει 20.000 ευρώ για… ανεβοκατεβάσματα στο Facebook σε εταιρεία που ανήκει σε μετακλητό υπάλληλο σε άλλο υπουργείο ο οποίος είναι εκτός από μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και συντονιστής στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος.

Μετά την απροκάλυπτη επιλογή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων να διορίσει στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας (https://www.documentonews.gr/article/o-adwnhs-diorise-sthn-ethnikh-kentrikh-arxh-promhtheiwn-ygeias-atomo-apo-thn-parea-toy-keelpno), άτομο από τη γνωστή “παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ”, μέλη της οποίας είτε είναι υπόδικα είτε ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, έρχεται η… δουλειά χιλιάδων ευρώ σε μονοπρόσωπη εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων διαχειριστής της οποίας είναι ένας μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο λόγος για τον Όμηρο Τσάπαλο που εμφανίζεται και ως ένας εκ των συντονιστών της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας αλλά μέλος της πολιτικής της επιτροπής.

Τι κάνει η κυβέρνηση εν μέσω μιας τόσο μεγάλης κρίσης; Συνεχίζει πολύ απλά να βγάζει χιλιάδες ευρώ από τον κρατικό κορβανά μόνο και μόνο για να τα μοιράσει στη… “γαλάζια” αριστεία.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της 26-3-2020 της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία που υπάγεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γίνεται ανάθεση της παροχής “υπηρεσιών διαχείρισης κοινωνικών δικτύων και ψηφιακής διαφήμισης για τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα της ΕΥ∆ ΕΠΑνΕΚ (Facebook, Twitter, Linked in, Youtube)” στην εταιρεία STRATEGYCOM ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Το αντικείμενο των υπηρεσιών του Αναδόχου περιλαμβάνει:

– την επιτόπια υποστήριξη της ΕΥ∆ ΕΠΑνΕΚ στη διαχείριση κοινότητας, δημιουργία,

διαχείριση και προγραμματισμό περιεχομένου.

– απαντήσεις σχολίων, ερωτημάτων σε συνεργασία με την ΕΥ∆ και το Help desk, όπου

απαιτείται.

– ψηφιακή διαφήμιση (κοινωνικών δικτύων και πιθανόν search engine κλπ). Οι εργασίες αφορούν κυρίως το facebook χωρίς όμως να αποκλείονται άλλες πλατφόρμες. Περιλαμβάνει: 

Προώθηση αναρτήσεων αλλά και τον σχεδιασμό στοχευμένων καμπανιών.

∆ιενέργεια διαφημίσεων στη google μέσω ad words ή display ads.

Το έργο θα κοστίσει 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και θα διαρκέσει 9 μήνες. Αναλογικά δηλαδή, θα κοστίζει σχεδόν 2.300 ευρώ το μήνα.

Σημειώνεται ότι ο διαχειριστής της εταιρείας, Όμηρος Τσάπαλος λαμβάνει δημόσιο χρήμα και ως μετακλητός υπάλληλος (σχεδόν 2.000 ευρώ μηνιαίως) στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου.

Να σημειωθεί επίσης ότι η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει το ίδιο ακριβώς έργο με ανάθεση και στις 8-4-2019.  Δηλαδή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το κόστος ήταν και τότε συνολικά 20.000 ευρώ αλλά η διάρκειά του ήταν για 11 μήνες. Βέβαια τότε ο κ. Τσάπαλος  δεν ήταν μετακλητός υπάλληλος, απλά ένας ιδιώτης επαγγελματίας.  

Αραγε είναι ηθικό ένας μετακλητός υπάλληλος να παίρνει δουλειά πάλι από το δημόσιο;

Ποιος είναι ο μετακλητός

Ο Όμηρος Τσάπαλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά για ένα άτομο του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού. Πολλά ρεπορτάζ τον αποκαλούν ως έναν από τους “ανθρώπους” του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, υπήρξε έντονη φημολογία πριν χρόνια ότι θα αναλάμβανε τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που εργάζεται ως μετακλητός. Έχει περάσει από τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας επί Δημήτρη Αβραμόπουλου και Εξωτερικών. Η σχέση με τον Αβραμόπουλου φαίνεται να κράτησε, καθώς εργάστηκε για δυο χρόνια και ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Επικοινωνίας στο Γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας.

Αν μη τι άλλο, το παράδειγμα που δίνει εν μέσω πανδημίας η Νέα Δημοκρατία είναι ότι λεφτά υπάρχουν την ώρα της κρίσης για τη “γαλάζια αριστεία”. Όπως άλλωστε υπάρχουν και για τους ιδιώτες της Υγείας.

Δεν υπάρχει όμως ευρώ για τα δημόσια νοσοκομεία. Για προμήθεια εξοπλισμού που είναι απαραίτητος στη μάχη που δίνει καθημερινά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό με τον κορονοϊό.

Η Νέα Δημοκρατία αρέσκεται εν μέσω μιας τόσο κρίσιμης εποχής να ξεπερνά καθημερινά τα όποια ηθικά όρια της είχαν απομείνει.

Η απόφαση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter