Ο Άδωνης διόρισε στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας άτομο από την… «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο Άδωνης διόρισε στην Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας άτομο από την… «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Εν μέσω πανδημίας ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν δίστασε να διορίσει σε νευραλγική για την εποχή θέση ένα ακόμη άτομο από τη γνωστή “παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ”, μέλη της οποίας είτε ελέγχονται είτε διώκονται από τη Δικαιοσύνη ή βρίσκονται ήδη υπόδικα για διάφορες σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Μετά τους διορισμούς Θεοδωράτου, Θεοφιλάτου και άλλων απ’ την παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με απόφασή του στις 9 Μαρτίου και που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου (εν μέσω πανδημίας κορονοϊού!) τοποθετεί απροκάλυπτα την Χρυσούλη Λυρή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Δεν μιλάμε για έναν οποιονδήποτε φορέα αλλά για τον πλέον αρμόδιο, τον κεντρικό δηλαδή φορέα που διενεργεί και ελέγχει τους διαγωνισμούς και εν γένει τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Μια άκρως σημαντική θέση σε μια άκρως σημαντική συγκυρία και εποχή.

Η κ. Λυρή, κατείχε τη θέση της νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν στο “κεφάλι” του Υπουργείου Υγείας βρισκόταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι και κουμπάρα πέρα από στενή φίλη με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (και αυτήν την έχει διορίσει ως μετακλητή ο Άδωνις Γεωργιάδης), σύζυγο του Σταμάτη Πουλή. Το ζεύγος διώκεται για υποθέσεις του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ άλλων αυτής των παράνομων προσλήψεων επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη. Θεοφιλάτου και Πουλής (“κολλητός”, όπως τον αποκαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης) είχαν ζητήσει και πήραν αναβολή πριν από λίγους μήνες σε μια από τις πολύκροτες δίκες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τη Λυρή κατονόμασε ως μέλος της “παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ” μαζί με τους Πουλή, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Οικονόμου και άλλους, και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία το 2018.

Όπως κατέθεσε τότε ο αν. υπουργός, στην πολυσέλιδη καταγγελία υπήρχαν στοιχεία για 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ την περίοδο 2013 – 2014. Τα στοιχεία είχαν αντλήθηκαν από Η/Υ υπαλλήλων του Κέντρου και ήταν προϊόν της «κρυφής» λίστας, που σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πολάκη, κάποιοι εσκεμμένα απέκρυπταν, στοχεύοντας στη μη αποκάλυψη του «μαύρου» λογαριασμού του Κέντρου μέσω του οποίου διεκπεραιωνόταν το ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο αποστολέα, η λίστα εμπεριέχει συμβάσεις που σύναψε ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, με διάφορα ΜΜΕ υπαρκτά ή μη. Αφορμή για να προωθήσει τα στοιχεία αυτά στον αν. υπουργό ήταν η προσπάθειά του τελευταίου για τον εξορθολογισμό του «αμαρτωλού οργανισμού που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως σπόνσορας του εκάστοτε υπουργού Υγείας και φέουδο μιας παρέας, η οποία περιελάμβανε τον Πουλή, την Θεοφιλάτου, την Λυρή, την Οικονόμου και άλλους πολλούς».

Ο Άδωνης Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμη μια φορά εκτεθειμένος για τις επιλογές του. Φαίνεται πως αρέσκεται να “τακτοποιεί” σε δημόσιες θέσεις πρόσωπα της παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ, μερικά εκ των οποίων έχουν και ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη!

Είτε τους έχει τυφλή εμπιστοσύνη, όπως δήλωσε για την περίπτωση του Θεοδωράτου είτε απλώς… προσπαθεί να επιβραβεύσει το ζεύγος Πουλή και γενικά όλους όσοι τον υπερασπίστηκαν για τις δικές του ανοιχτές υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη. Άλλωστε αυτό που μας δείχνει με τις επιλογές του ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι ότι διορίζει δικούς του ανθρώπους με κάθε ευκαιρία.

Ας μας απαντήσει λοιπόν ο υπουργός με επιχειρήματα και επί της ουσίας στο εξής ερώτημα: Γιατί εν μέσω πανδημίας διόρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο στη συγκεκριμένη νευραλγική θέση μιας Αρχής που από τον νόμο ορίζεται ότι είναι αρμόδια για όλες τις προμήθειες σε δημόσια νοσοκομεία και κέντρα υγείας;

Το ΦΕΚ διορισμού:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter