Ο Άδωνης έχασε τα λόγια του όταν άκουσε για… αποζημίωση του δημοσίου από τη Novartis (Video)

Ο Άδωνης έχασε τα λόγια του όταν άκουσε για… αποζημίωση του δημοσίου από τη Novartis (Video)

Πρόδηλη ήταν η αμηχανία του Άδωνη Γεωργιάδη όταν ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης του ζήτησε να τον εξουσιοδοτήσει η ελληνική κυβέρνηση για να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis. Και τότε ο, μέχρι πρότινος λαλίστατος, Άδωνης έχασε τα λόγια του.

Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος των δύο προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, τόνισε: «Η υπόθεση στις ΗΠΑ έκλεισε με συμβιβασμό. Άρα έχει κλείσει και για εμάς. Δεν μου επιτρέπεται καμία δήλωση, καμία ερμηνεία. Περιορίζομαι στην καταγραφή των δύο εκθέσεων που μας δικαίωσαν πλήρως, που πρόκειται για μία μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς και είμαστε υπερήφανοι γι’αυτό τον αγώνα που δώσαμε. Και νομίζω ότι είναι μία νίκη που απολαμβάνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Γιατί όλοι έχουμε βιώσει τη διαφθορά στον τόπο μας».

Δείτε επίσης: Να απαντήσουν Σαμαράς, Γεωργιάδης, Βορίδης μετά την απόφαση των ΗΠΑ πως βοήθησαν τη Novartis

Τότε ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίστηκε πως από τη συγκεκριμένη απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανένα κέρδος από το ότι η Novartis Hellas πλήρωσε αποζημίωση στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, η απάντηση του Π. Σαράκη ήταν κάτι που σίγουρα δεν περίμενε ο υπουργός Επενδύσεων καθώς, ορμώμενος από την απάντηση Γεωργιάδη, ζήτησε εξουσιοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο από τη Novartis. Μάλιστα, χωρίς να λάβει οποιαδήποτε αμοιβή και όλα τα χρήματα θα πάνε υπέρ του δημοσίου.

Επί λέξει είπε: «Αποφασίστε σαν κυβέρνηση να μου δώσετε την εξουσιοδότηση, διότι γνωρίζω τον δρόμο πώς το ελληνικό δημόσιο θα αποζημιωθεί, με μεγάλο χρηματικό ποσό από τη Novartis. Δώστε μου την εντολή να εκπροσωπήσω την ελληνική κυβέρνηση, την ελληνική πολιτεία, ενώπιον της αμερικανικής δικαιοσύνης, μαζί με τους Αμερικανούς συναδέρφους μου που γνωρίζουμε την υπόθεση -γνωρίζουμε τον τρόπο- πώς θα λάβει το ελληνικό δημόσιο αποζημίωση για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis. Είναι απλά αν θέλετε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο για τις αθέμιτες πρακτικές της Novartis, αποφασίστε και δώστε μας την εξουσιοδότηση. Το δικηγορικό μου γραφείο μαζί με τους Αμερικανούς συναδέρφους να διεκδικήσουμε αυτή την αποζημίωση. Σας υπόσχομαι πως δε θέλω καμία αμοιβή. Δεσμεύομαι γι’αυτό. Όλα τα χρήματα θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο, χωρίς να λάβω την οποιαδήποτε αποζημίωση για ό,τι θα πράξω υπέρ του ελληνικού δημοσίου».

Τι απάντησε ο Άδωνης Γεωργιάδης; «Είναι συγκινητική η προσφορά σας αλλά…», είπε εμφανώς αμήχανος ο Άδωνης Γεωργιάδης…

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ – Παραδέχεται το σκάνδαλο στην Ελλάδα – Τι θα πληρώσει η εταιρεία

H Novartis εξασφάλιζε τα συμφέροντά της μέσω αποφάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, Αξιωματούχων και Οργανισμών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter