Ο Άδωνης Γεωργιάδης «πανηγυρίζει» ενώ ο αριθμός των νεκρών του κορονοϊού ξεπερνά τους 100 κάθε μέρα! (Video)

Ο Άδωνης Γεωργιάδης «πανηγυρίζει» ενώ ο αριθμός των νεκρών του κορονοϊού ξεπερνά τους 100 κάθε μέρα! (Video)

Στο φιλόξενο και φιλοκυβερνητικό ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε (και) σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης με στόχο να «εξηγήσει τις επιτυχίες της κυβέρνησης» και την προσωπική του ικανοποίηση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Βλέποντας ωστόσο το βίντεο, δεν φαίνεται πως οι γνωστοί παρουσιαστές συμμερίστηκαν ιδιαίτερα τις απόψεις του και τους συγκριτικούς αριθμούς που παρουσίασε.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης, χάνοντας στη συνέχεια τον έλεγχο της φωνής του και την ψυχραιμία του, υποστήριξε την επιτυχία της κυβέρνησής του αφού – όπως είπε- συγκριτικά η Ελλάδα έχει λίγα κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Πρόκειται για το τελευταίο «οχυρό» της κυβέρνησης μετά την απόλυτη αποτυχία έγκαιρης πρόβλεψης και προετοιμασίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Υπενθυμίζουμε επίσης σε μια άλλη πρόσφατη συνέντευξή του ο Άδωνη Γεωργιάδης είχε αποδώσει τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στο άνοιγμα των συνόρων και στον τουρισμό, για να υποχρεωθεί στη συνέχεια να τα μαζέψει μετά από παρεμβάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. 

Και ενώ για ορισμένους λόγους, στο πρώτο κύμα η χώρα -έστω και «τυχαία»- τα «πήγε καλά», η εκτός πλέον ελέγχου κατάσταση της πανδημίας έχει κάνει τον Άδωνη Γεωργιάδη να χάνει και τη στοιχειώδη ψυχραιμία του, δηλώνοντας ικανοποιημένος πως η χώρα έχει μόνον 120 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων και αναλογικά… πολύ λιγότερους από άλλες χώρες.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση η αλματώδης αύξηση των νεκρών (που περάσαμε πλέον σε πάνω από 100 την ημέρα) δείχνει μια πλήρη ανατροπή σε συνδυασμό με την ουσιαστική άρνησή της να ενισχύσει έγκαιρα εδώ και μήνες το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από τις απαντήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη που χάνει και την στοιχειώδη ψυχραιμία του.

  • «Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε», σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ (όλη η ανακοίνωση μετά το βίντεο).
  • « Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, καταρρέουν τα δημόσια συστήματα υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της δήθεν “αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”, που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ (όλη η ανακοίνωση μετά το βίντεο)

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη

«Η χώρα μετρά 100 νεκρούς τη μέρα και ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει – Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε»

Ο Υπουργός που πριν λίγες μέρες παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε έξω» με το άνοιγμα του τουρισμού σήμερα δηλώνει με αδιανόητο θράσος πως πανηγυρίζει γιατί «είμαστε 12 φορές καλύτεροι από το Βέλγιο».

Ο κ. Γεωργιάδης πανηγυρίζει την ώρα που η χώρα μας έχει φθάσει να χάνει πάνω από 100 ανθρώπους την ημέρα, το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησής του, ενώ χθες η χώρα μας είχε τη δέκατη χειρότερη επίδοση παγκοσμίως σε θανάτους αναλογικά με τον πληθυσμό της και ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC τις τελευταίες 14 μέρες η Ελλάδα είναι η 17η χειρότερη στις χώρες ΕΕ σε θανάτους ανά πληθυσμό, έχοντας αφήσει πίσω της 14 χώρες που ως τα μέσα Οκτώβρη ήταν χειρότερες.

Η προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης των δραματικών συνεπειών της κυβερνητικής αδράνειας τόσους μήνες, οδηγεί την κυβέρνηση σε χυδαία τυμβωρυχία. Λίγη ντροπή και μία συγγνώμη δεν θα έβλαπτε.

KKE για τις σημερινές δηλώσεις του Α. Γεωργιάδη

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει βολικές και επιλεκτικές συγκρίσεις με άλλες χώρες, για να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι εξοργιστική και μακάβρια. Όπως στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες, καταρρέουν τα δημόσια συστήματα υγείας, εξαιτίας της πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της δήθεν “αρμονικής συνύπαρξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα”, που υλοποίησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει φτάσει στα ακόμη πιο τραγικά επίπεδα άλλων χωρών, αυτό οφείλεται στους κοπιώδεις και συχνά αθόρυβους αγώνες, που έχουν γίνει για τη δημόσια υγεία, όλα αυτά τα χρόνια, αγώνες που σήμερα είναι πιο αναγκαίοι και επίκαιροι από ποτέ.

Μέρα 25: Εξοργιστικοί οι πανηγυρισμοί Γεωργιάδη – Κοντοζαμάνη

«Οι πανηγυρισμοί του κ. Γεωργιάδη και του κ. Κοντοζαμάνη για την διαχείριση από την ελληνική κυβέρνηση, του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι εξοργιστικοί», τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Προσθέτει ότι η χώρα «αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή συνθήκη με πολλές τραγικές απώλειες και ένα σύστημα υγείας που προ πολλού έχει υπερβεί τα όρια του» και ότι «η κυβέρνηση αντί να βαυκαλίζεται, ας αναλάβει τις εγκληματικές της ευθύνες και ας προβεί έστω και τώρα σε όλα όσα 8 μήνες δεν έπραξε».

Δεν είναι δυνατόν, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «να πανηγυρίζουν υπουργοί με καθημερινά τριψήφιους, πλέον, αριθμούς θυμάτων. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση ακόμα και τούτη την ώρα να αναλώνεται μόνο στην εξυπηρέτηση της ολιγαρχίας, των κλινικαρχών εν προκειμένω, παρακαλώντας ή χρυσοπληρώνοντας τον ιδιωτικό τομέα για να βάλει πλάτη σε μια “εμπόλεμη” κατάσταση, όπως έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

«Ας συνετίσει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης τους υπουργούς του, γιατί έχει και το θράσος τα όρια του», καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter