Ο Άδωνης, ο φασίστας Μεταξάς και η «πρόσκληση» προς τους ακροδεξιούς

Ο Άδωνης, ο φασίστας Μεταξάς και η «πρόσκληση» προς τους ακροδεξιούς

Λίγες ημέρες μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου με την οποία χαρακτηρίστηκε η φασιστική/ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνης Γεωργιάδης σπεύδει να δώσει στους ακροδεξιούς τα διαπιστευτήριά του με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ».

Στην ανάρτησή του που συνοδεύεται και με εικόνα του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, σημειώνει:

«Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου 1940 η Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Πολωνία και όλη η Κεντρική Ευρώπη ήταν υπό Ναζιστική Κατοχή. Η Μ. Βρετανία υπό Βομβαρδισμό, η ΕΣΣΔ με Σύμφωνο Μή Επιθέσεως ενώ οι ΗΠΑ σε απομόνωση. Τότε είπε ο Ι. Μεταξάς το ΟΧΙ! Χρόνια μας πολλά».

Πόση ανάγκη αισθάνθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης για να αναφερθεί σε έναν φασίστα δικτάτορα και να του αποδώσει τα εύσημα του αγώνα ενός ολόκληρου λαού; 

Βέβαια, ψάχνοντας βλέπουμε πως ο ίδιος έχει ένα πρόβλημα ως προς την φασιστικού τύπου δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Στο παρελθόν τον βρίσκουμε να λέει διάφορα αντικρουόμενα:

Το Νοέμβριο του 2011, μιλώντας στο «Ράδιο 9» και κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε σε εσωτερικό και εξωτερικό η συμμετοχή του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για τη Ναυτιλία, προσπάθησε να δώσει ένα στίγμα λέγοντας ότι «Κάποιοι Έλληνες το 1940 έλεγαν το Μεταξά φασίστα»…

Προφανώς ο ίδιος δεν το έλεγε!

Σε άλλη του ομιλία (βίντεο κάτω) αναφέρει πως ο δικτάτορας εξέφραζε την βούληση του ελληνικού λαού.

Σε άλλη ωστόσο τηλεοπτική του εμφάνιση τον αποδομεί παντελώς:

Ο ίδιος αμφισβητεί τα πατριωτικά εύσημα προς τον δικτάτορα, αμφισβητώντας πως ο ίδιος είπε το «όχι» σημειώνοντας πως ο Ιωάννης Μεταξάς είχε παραδώσει το 1916 το Ρούπελ* στους Γερμανούς για να μην καταστραφεί η Ελλάδα, αλλά και το ’40 όταν οι Ιταλοί βύθισαν την Έλλη το έκανε γαργάρα… διότι η Ελλάδα ήθελε να αποφύγει την καταστροφή.

Τελικά ο βήχας και η ακροδεξιά δεν κρύβονται…

Ίσως τώρα ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να ξανασυγκεντρώσει το ακροδεξιό του ακροατήριο τραυματισμένο από την απόφαση του Εφετείου…

Εξάλλου μέσα στον εκνευρισμό του, αφού δεν μπορούσε να εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια για την απόφαση… του έφταιγε η συγκέντρωση λόγω κορονοϊού!

Τελικά ο Άδωνης Γεωργιάδης βρίσκεται εκτός επίσημης γραμμής της ΝΔ αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα στην αποτυχία του προσπαθεί να πάρει κάποια εύσημα και να καρπωθεί αγώνες άλλων.

Αλλά είναι γνωστή η πρακτική του να απευθύνεσαι μέσω στελεχών σε διαφορετικές ιδεολογίες. 

Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε πως θα μπορούσε να υπάρχει και η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή. 

Όπως και να’χει και παραχαράκτες της Ιστορίας αποδεικνύονται περίτρανα!

* Σημείωση:

Το οχυρό Ρούπελ αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία “Οχυρά”) κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα.

Το 1916 το οχυρό παραδόθηκε αμαχητί στις γερμανο-βουλγαρικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η Βουλγαρική κατοχή ελληνικών εδαφών. Wikipedia

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter