Παραδοχή Άδωνη: Ανοίξαμε τα σύνορα και εξαπλώθηκε ο κορονοϊός (Video)

Παραδοχή Άδωνη: Ανοίξαμε τα σύνορα και εξαπλώθηκε ο κορονοϊός (Video)

Προφανώς η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και αναγκάζεται πλέον να παραδεχθεί πως έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την πανδημία και το δεύτερο κύμα, καθώς με το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα εγκληματικά λάθη της. 

Όσο και αν φαίνεται περίεργο από πρώτη άποψη, σήμερα -πιεσμένος από τους παρουσιαστές- ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε (παρά τις προειδοποιήσεις από τους πάντες) ότι είχαν υπολογίσει… λάθος!

Ενάντια στο κυβερνητικό αφήγημα περί μη εξάπλωσης του κορονοϊού λόγω ανοίγματος των συνόρων, βρέθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης. Υποστήριξε πως το άνοιγμα των συνόρων εξάπλωσε τον κορονοϊό. Σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, ή χτύπημα στον Μητσοτάκη κάτω απ τη ζώνη ο οποίος του έχει αφαιρέσει αρμοδιότητες; Είναι μήνυμα του υπουργού πως είναι εδώ και μπορεί να σαμποτάρει ό,τι ώρα θέλει τον πρωθυπουργό;

Απαντώντας στην ερώτηση των παρουσιαστών του Open, αν πέρα από την ατομική ευθύνη μπορεί να πει (σ.σ. ο Άδωνης Γεωργιάδης) κάτι που δεν διαχειρίστηκαν σωστά, απάνησε:

«Πέσαμε τελείως έξω κι εμείς ως προς την σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ είχα πιστέψει για να είμαι ειλικρινής, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω υψηλών θερμοκρασιών οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα είναι σχετικά ήρεμοι.

Και άρα η κεντρική μας φιλοσοφία, και η συγκέντρωση που βάλαμε στο μυαλό μας, ήταν πώς θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία, σκεπτόμενοι ότι έχουμε 5 μήνες να διορθώσουμε την οικονομική ζημία του Μαρτίου και του Απριλίου.

Σε αυτή μας την συγκέντρωση δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε, τόσο γρήγορα δεν το είδαμε και τελικά εξαπλώθηκε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα από ότι αναμέναμε»

Και όμως, κάποιος μπορεί να τους απαντήσει, πως οι πάντες φώναζαν, συμπεριλαμβανομένης της Αντιπολίτευσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά η κυβέρνηση κώφευε και κατηγορούσε όσους της ασκούσαν κριτική πως κάνουν αντιπολίτευση ή και για μικρότητες.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όλοι μιλούσαν, συμπεριλαμβανομένης και της αδελφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη πως υποχώρησαν στα μεγάλα συμφέροντα του τουρισμού (TUI).

Οπότε ίσως και η παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη ότι υπολόγισαν λάθος, είναι η μισή αλήθεια.

Σημειώνεται πως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει στην πρόσφατη συνέντευξή του στο Star και τη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα είχε στηλιτεύσει το «αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού με διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα».

«Δεν ήταν ανάγκη να φτάσουμε στο σημερινό σημείο για να νομοθετήσει η κυβέρνηση ενιαία υγειονομικά πρωτόκολλα και τεστ 72 ή 38 ωρών για να μπει κάποιος στη χώρα μας», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτική δημοσίευση των πρακτικών των συνεδριάσεων της Επιτροπής επιστημόνων, διερωτήθηκε «εάν ήταν σύμφωνη η Επιτροπή των επιστημόνων με το άνοιγμα του τουρισμού με τον τρόπο που έγινε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter