Ο Άδωνης παραδέχεται τις ελλειμματικές συμμαχίες: Κανείς δεν θα τρέξει να μας βοηθήσει απέναντι στην Τουρκία

Ο Άδωνης παραδέχεται τις ελλειμματικές συμμαχίες: Κανείς δεν θα τρέξει να μας βοηθήσει απέναντι στην Τουρκία

Την πλήρη ανυπαρξία Εξωτερικής Πολιτικής επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αφού ο Άδωνης Γεωργιάδης επισημαίνει πως δεν έχουμε καμία διάθεση για πόλεμο και πως μας συμφέρει η ειρήνη και η ηρεμία σημειώνει ότι αν κάποιος επιχειρήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, δεν θα έχουμε πολλές επιλογές.

Ο παρουσιαστής, Δημήτρης Οικονόμου επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει μεν συμμάχους αλλά «δεν βλέπουμε να υπάρχει από την άλλη πλευρά συμμαχία στην πράξη», εννοώντας βέβαια ουσιαστική και έμπρακτη στάση και δράση.

Ο ίδιος μάλιστα ο Δημήτρης Οικονόμου αναφέρεται και στην «πενιχρή» ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» την επιχείρηση ελέγχου τήρησης του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη δηλαδή, όπου το μόνο πλοίο που περιπολεί είναι η Ελληνική φρεγάτα Σπέτσες.

Τότε λοιπόν ο Άδωνης λέει:

Θέλω να είμαι πολύ καθαρός. Ουδέποτε πίστευα στη ζωή μου ότι αν χρειαστεί ποτέ να βρεθούμε σε μια περιπέτεια με την Τουρκία, θα έρθουν άλλοι να πολεμήσουν για μας. Αυτές είναι δικές μας δουλειές και ο κάθε λαός έχει την ευθύνη υπερασπίσεως της ελευθερίας του μόνος του. (…)

Στην ερώτηση αν κάποιος μπορεί να μαζέψει την Τουρκία ο Άδωνης Γεωργιάδης επαναλαμβάνει πως η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κρίση!

Επομένως, η Ελλάδα δεν μπορεί να φτιάξει συμμαχίες ακόμα και όταν η γειτονική χώρα βρίσκεται σε κρίση! 

Όταν η συζήτηση ζορίζει και αναφέρεται η πολιτική της Τουρκίας στη Λιβύη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων το μόνο που έχει να πει είναι πως η Τουρκία δεν έχει πρόβλημα νεκρών…

Όπως και να ‘χει πέραν του ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται πως η Ελλάδα είναι μόνη της, φαίνεται πως αποδέχεται και την απραξία…

Στο τέλος βέβαια αναφέρονται στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και ποτέ δεν θα μάθουμε την πολιτική της κυβέρνησης…

Εντύπωση πάντως προκαλεί όχι μόνον το ότι η κυβέρνηση δεν φαίνεται να θέλει εναντιωθεί στους ισχυρούς που έχουν συμφέροντα με την Τουρκία, αλλά και πως ο Αδωνης Γεωργιάδης υποκαθιστά και τον κ. Δένδια…

Πάντως, πέραν των συμπερασμάτων, ας κρατήσουμε πως η Ελλάδα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και ακροδεξιών -εάν και εφόσον- θα είναι μόνη της!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter