Ο Άδωνης παραληρεί θεωρώντας ότι το σκάνδαλο Novartis είναι στημένο από τον Πολάκη, που είναι πράκτορας του FBI…

Ο Άδωνης παραληρεί θεωρώντας ότι το σκάνδαλο Novartis είναι στημένο από τον Πολάκη, που είναι πράκτορας του FBI…

Με επιχειρήματα… επιστημονικής φαντασίας τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο Novartis ο Άδωνης Γεωργιάδης, καταθέτοντας στην εξεταστική για την Υγεία που διερευνά το άλλο σκάνδαλο, αυτό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Προδίδοντας την ταραχή του, λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με τη Novartis, αρχικά, αποκάλεσε «ψευδομάρτυρες της Novartis» όσους κατέθεσαν για την υπόθεση υπό το καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα που θεσπίστηκε επί ΝΔ για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Κρίνεται απίθανο ο αντιπρόεδρος να αγνοεί ότι εκτός από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην Ελλάδα, υπάρχουν αντίστοιχοι που έχουν καταθέσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού με το ίδιο καθεστώς και μετά από έρευνα του FBI, το οποίο ξεδίπλωσε τις πτυχές του σκανδάλου. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Υποστήριξε με σθένος πως το σκάνδαλο Novartis «είναι στημένο από αυτόν», εννοώντας τον αν. υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Κατά τα φαινόμενα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μπορεί ακόμα και να πιστεύει πως ο Παύλος Πολάκης είναι κεκαλυμμένος πράκτορας του FBI ή ακόμα ότι καθοδηγεί από το υπουργείο Υγείας την έρευνα που γίνεται στις ΗΠΑ για το Novartis – Gate!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε αρχικά το λόγο προκειμένου να κάνει μία εισαγωγική τοποθέτηση. Ο μάρτυρας κατέθεσε όλες τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμού από 1/6/2013 μέχρι και σήμερα, ενώ κατέθεσε και δήλωσή του με την οποία εξουσιοδοτεί την Επιτροπή να προβεί σε οποιοδήποτε έλεγχο των τραπεζικών του λογαριασμών, θυρίδων κ.ο.κ. αρκεί τα στοιχεία να μην τα δει δημοσιευμένα στο Documento!

Ο κ. Γεωργιάδης εγκάλεσε τον πρόεδρο της Επιτροπής επειδή απέστειλε προσωπική επιστολή στον Κώστα Βαξεβάνη, την οποία κατέθεσε ο εκδότης του Documento κατά την εκδίκαση αγωγής του αντιπροέδρου της ΝΔ σχετικά με την υπόθεση των συναλλαγών που είχε εταιρία του Λεωνίδα Γεωργιάδη με το «Ερρίκος Ντυνάν». Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον Αντώνη Μπαλωμενάκη πως στην επιστολή του σημειώνει ότι η επιχείρηση που συναλλάχθηκε με το «Ντυνάν» είναι δική του, ενώ είναι του αδερφού του. Το παράδοξο βέβαια είναι πως πριν ξεκινήσει τις επικρίσεις εναντίον του προέδρου της Επιτροπής, ο ίδιος υπενθύμιζε ότι τις δύο προηγούμενες φορές που έδωσε το «παρών» για το σκάνδαλο εκχώρησης του «Ερρίκος Ντυνάν», επίμονα ζητούσε να ερωτηθεί επ’ αυτού. Δηλαδή να ερωτηθεί για μια συναλλαγή της εταιρίας του… αδερφού του.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατηγόρησε χωρίς κανένα επαρκές στοιχείο τον ιδιοκτήτη της εταιρίας φύλαξης του ΚΕΕΛΠΝΟ για την σκευωρία –όπως τη χαρακτήρισε- που έχει στηθεί από τον Παύλο Πολάκη προκειμένου να τον στοχοποιήσει. Πρόκειται για τον κ. Γιαννακουλόπουλου, για τον οποίο ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει από το υπουργείο Υγείας επί θητείας Παύλου Πολάκη 8 εκατ. ευρώ άνευ συμβάσεως και πως εναντίον του κ. Γιαννακουλόπουλο υπάρχει δικαστική απόφαση ως ύποπτος αλλοιώσεως του πρωτοκόλλου.

«Ο υπουργός Υγείας μπορεί να πάρει στο γραφείο του όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση πως οι 13 από τους 23 προσληφθέντες εργάστηκαν στο υπουργικό του γραφείου, σημειώνοντας αρχικά πως δεν ήξερε κανέναν τους πριν εργαστούν για εκείνον, κάτι που αναίρεσε ο ίδιος λίγα λεπτά αργότερα. Μάλιστα, έδωσε μία ξεκάθαρη εικόνα για το πώς αντιλαμβανόταν ως υπουργός τον κοινωνικό ρόλο που καλείται να επιτελέσει το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Ο υπουργός Υγείας μπορεί να πάρει στο γραφείο του όλο το ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε επί λέξει.

Υποστήριξε δε πως κανένας μάρτυρας της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν ισχυρίστηκε πως ο ίδιος πήρε ένα τηλέφωνο ή έστειλε μπιλιετάκια για να διοριστεί στο γραφείο του έστω ένας από τους 23, ενώ διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για ανάθεση έργου.

Δεν τους ήξερε αλλά τελικά… γνωρίζονταν

Μετά από σχετική ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα, ο μάρτυρας απάντησε πως δεν γνωρίζει πώς πληρώθηκαν οι 23 διορισμένοι επί θητείας του στο υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι άκουσε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής ότι πληρώθηκαν από χορηγία του 2008 και πως δεν έχει να εισφέρει κάτι παραπάνω. Σημείωσε, επίσης, πως δεν έχει κανέναν λόγο να αμφισβητήσει τα όσα υποστηρίζουν για το θέμα υπηρεσιακοί παράγοντες του ΚΕΕΛΠΝΟ και πως δεν ασχολήθηκε καθόλου για το αν υπήρχε χορηγικό υπόλοιπο. Επ’ αυτού, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως όλοι οι απολογισμοί του Κέντρου ήταν ελλειμματικοί, ενώ κατήγγειλε την ύπαρξη πλαστογραφημένου εγγράφου που έφτασε στην Επιτροπή για το ζήτημα των 23 διορισμών από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ζητώντας παράλληλα την επέμβαση εισαγγελέα.

Ως προς τη μέθοδο by-pass, σύμφωνα με την οποία μπορούσαν να παρακαμφθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για να γίνουν προσλήψεις στο υπουργείο Υγείας μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Γεωργιάδης διερωτήθηκε: «Με ρωτάτε αν έχουν γίνει ρουσφέτια στην Ελλάδα;», αρνούμενος παράλληλα ότι οι 23 διορισμοί έγιναν με τη μέθοδο by-pass. Επιπλέον, αντέτεινε πως επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γίνονται πολλά περισσότερα ρουσφέτια. Μάλιστα, ενώ υποστήριζε πως δεν ήξερε κανέναν από τους 13 που έφτασαν στο γραφείο του, διευκρίνισε πως κάποιους τελικά τους γνώριζε από πριν.

Όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο με πρωταγωνιστή τον Θεόδωρο Παπαδημητρίου, είπε -επικαλούμενος σχετική πραγματογνωμοσύνη από αρμόδια υπηρεσία- πως πρόκειται για προϊόν συρραφής σε 19 σημεία και ως εκ τούτου είναι ένα πλαστογραφημένο ηχητικό που εμπεριέχει τη φωνή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η εν λόγω πραγματογνωμοσύνη αν και δεν έχει φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή, βρέθηκε στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη, με τον πρώην υπουργό να ισχυρίζεται πως έφτασε μέσω ανώνυμης επιστολής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter