Ο Άδωνης θέλει τόσο πολύ να στηρίξει τη Μαρέβα που χαρακτηρίζει ηθική τη φοροδιαφυγή

Ο Άδωνης θέλει τόσο πολύ να στηρίξει τη Μαρέβα που χαρακτηρίζει ηθική τη φοροδιαφυγή

Στα όρια της… παρανομίας κινείται ο Άδωνης Γεωργιάδης, προκειμένου να βαφτίσει το άσπρο-μαύρο στην υπόθεση της Μαρέβας Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να γλιτώσουν τα λεφτά τους και εφευρίσκοντας το «ηθικό δικαίωμα» του φορολογούμενου να μην πληρώσει.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, λοιπόν, μας… ενημέρωσε ότι «στον παγκόσμιο καπιταλισμό όσο οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους φόρους, κάποιοι άνθρωποι προσπαθούν να γλιτώσουν αυτή τη λεηλασία των εισοδημάτων τους από τις κυβερνήσεις, έτσι δουλεύει το παγκόσμιο σύστημα», σχολιάζοντας τα Paradise Papers, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Συνέχισε εκστατικός λέγοντας ότι δεν θεωρεί καθόλου ανήθικο το «να μπορεί κάποιος να ξεφύγει από μία κυβέρνηση που θέλει να τον υπερφορολογήσει» συμπληρώνοντας πάντως μεγαλόψυχα ότι αυτό ισχύει «στο μέτρο που τα χρήματα αυτά είναι προϊόν πραγματικής εργασίας και πραγματικής δράσης και όχι φυσικά βρώμικο χρήμα από εγκληματική δραστηριότητα -γιατί αυτό είναι άλλης τάξης και μεγέθους ζήτημα».

Και προσπερνώντας οποιονδήποτε ηθικό φραγμό εφηύρε το παραληρηματικό αφήγημα ότι η κυβέρνηση φορολογεί με 75% το εισόδημα, οπότε, ο φορολογούμενος έχει το «ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει».

Το γεγονός ότι όταν εξελισσόταν το Mareva-Gate δεν ήταν στην εξουσία η παρούσα κυβέρνηση, αλλά βρισκόταν στο… τιμόνι της χώρας το κόμμα του οποίου διατελεί αντιπρόεδρος, είναι απλώς μια τεχνική λεπτομέρεια για τον Άδωνη, ο οποίος δήλωσε επί λέξει:

«Τα Paradise Papers δεν είναι της Ελλάδας. Αλλά, αν εμένα μου λέτε, εάν θα έλθει μία κυβέρνηση, όπως του κ. Τσίπρα, που θέλει να φορολογήσει με 75% το εισόδημα των ανθρώπων, αν αυτός που τον φορολογεί με 75% έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, λυπάμαι που θα σας το πω, ναι, έχει το ηθικό δικαίωμα να προσπαθήσει να μην πληρώσει το 75%, γιατί αν μπορεί να εισπράττουν οι κυβερνήσεις αυτούς τους υπέρογκους φόρους, στο τέλος δεν θα μείνει στο 75%, θα πάνε στο 95%».

Και συνεχίζει ο «στον-καπιταλισμό-όλα-είναι-ηθικά» Άδωνης λέγοντας ότι δε χρειάζεται καν να ασχολούμαστε με την πάταξη της φοροδιαφυγής:

«Αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα πηγαίνει ο καθένας να γλιτώσει τα λεφτά του -γιατί στον καπιταλισμό πάντα οι άνθρωποι θα προσπαθούν να γλιτώσουν τα λεφτά τους, αυτό είναι μία φυσική ανθρώπινη διεργασία- (σ.σ. όπως για παράδειγμα ο ύπνος και η… αφόδευση) πρέπει να μας απασχολεί κάτι άλλο καλύτερα: Πώς θα κάνουμε τη χώρα μας μία χώρα, η οποία θα έχει τέτοια φορολογία και τέτοια οικονομία, που θα συμφέρει στον άλλον να έχει τα λεφτά του στην Ελλάδα».

«Τα Paradise Papers δεν θα τα πολεμήσεις με το να γράφεις δημοσιεύματα σε μία εφημερίδα, αυτά είναι ανοησίες (σ.σ. όπως καταλαβαίνετε, εκτός του ότι είναι ανοησίες οι αποκαλύψεις του Documento, είναι ανοησίες και οι αποκαλύψεις του διεθνούς κονσόρτσιουμ δημοσιογράφων που έφεραν στο φως τα Paradise Papers). Τα Paradise Papers, που εγώ θέλω να τα πολεμήσουμε στην ουσία τους -το να φεύγουν τα λεφτά- πρέπει να τα πολεμήσουμε με τον σωστό τρόπο, δηλαδή να μειώσουμε τη φορολογία, να κάνουμε ανταγωνιστική την οικονομία, να συμφέρει στον άλλον να φέρνει τα λεφτά του στην Ελλάδα, να τα φέρνει στην Ελλάδα, γιατί θα πιστεύει ότι θα κερδίσει φέρνοντάς τα στην Ελλάδα και να γεννάμε θέσεις εργασίας και να ξεφεύγουμε από τη μιζέρια», καταλήγει.

Θα μπορούσε απλώς να απευθυνθεί στους πολίτες, βέβαια, λέγοντάς τους: «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε, που πληρώνεις κανονικά τους φόρους σου»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter