Ο Άδωνης θυμήθηκε την ακροδεξία του ρητορική με το «λαθρομεταναστευτικό» (Video)

Ο Άδωνης θυμήθηκε την ακροδεξία του ρητορική με το «λαθρομεταναστευτικό» (Video)

Ούτε αυτή τη φορά δεν κατάφερε ο Άδωνης Γεωργιάδης να αποχωριστεί την ακροδεξιά του ρητορική αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό το οποίο κατά τον υπουργό έχει μετατραπεί σε «λαθρομεταναστευτικό», όπως το χαρακτήρισε. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, o υπουργός Ανάπτυξης αφού κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για την ασφυκτική κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας χωρίς να αναφερθεί στην απόλυτη κυβερνητική απραξία εδώ και τρεις, αποκάλυψε πως σκοπός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε «μαζικές απελάσεις στην Τουρκία».

Με τη γνωστή πλέον τακτική που χρησιμοποιεί η ΝΔ, αυτή της μετατόπισης ευθυνών, ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «δικαιωματική ιδεοληψία» διότι δεν έκανε απελάσεις. 

Ωστόσο, με την νέα πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει η Ν.Δ. η οποία θυμίζει αυτή των Όρμπαν και Σαλβίνι τα πράγματα θα μπουν σε μια τάξη σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως πλέον οι μετανάστες θα εξετάζονται με βάση το… προφίλ τους προκειμένου να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους.

«Θα φτάνει η βάρκα. Θα πιάνουν αυτούς τους ανθρώπους. Εντός τριών ημερών θα βγαίνει η πρώτη απόφαση που θα τους ξεχωρίζει εάν ανήκουν στο υψηλό προσφυγικό προφίλ ή στο χαμηλό. Δηλαδή εάν προέρχονται από τη Συρία, σήμερα για να ξέρουμε τα νούμερα στο συνολικό αριθμό από τη Συρία είναι περίπου το 7% γι’ αυτό δεν είναι προσφυγικό πια το ζήτημα είναι λαθρομεταναστευτικό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άδωνης.

«Επειδή είναι ανοικτές οι δομές όταν κάποιος λαθρομετανάστης ξέρει ότι θα κριθεί ως λαθρομετανάστης και όχι ως πρόσφυγας λίγο πριν φτάσει η απόφαση της δεύτερης επιτροπής φεύγει από το νησί, πάει στην ενδοχώρα και μην τον είδατε» τόνισε, θυμίζοντας εποχές Σαμαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter