Ο Άδωνης ξεμπροστιάζει Μητσοτάκη για τα ψέματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας! (Video)

Ο Άδωνης ξεμπροστιάζει Μητσοτάκη για τα ψέματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας! (Video)

Ενός ψέματος μύρια έπονται και ισχύει προφανώς για τον Άδωνη Γεωργιάδη καθώς προσπαθώντας να αποδείξει και να αιτιολογήσει τα αυτονόητα, αποκαλύπτει τα ψέματα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν η απόφαση της κυβέρνησης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της επιβάρρυνσης των στοιχείων να ανακαλέσει την απόφασή της να αφήσει ανοικτές τις Εκκλησίες κατά τη διάρκεια των Θεοφανίων.

Έτσι για να δικαιολογήσει την απόφαση -μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ- ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση δεν πήρε μέτρα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον συνωστισμό στο ναό και την έξαρση των κρουσμάτων.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

Πρόσθεσε δε ότι «κατά την ημέρα αυτή συνέρρευσαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε αυτή η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».

Πέρα από τις αναφορές περί σεβασμού στην παράδοση και στην ορθοδοξία με τις οποίες απευθύνεται στο εκλογικό του κοινό, ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται πως η κυβέρνηση στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης υποχώρησε στην Εκκλησία και δεν άκουσε τους ειδικούς λοιμωξιολόγους που έλεγαν πως έπρεπε να επιβληθεί καραντίνα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης όμως και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης βγάζει ψεύτη και τον πρωθυπουργό ο οποίος στη συνέντευξή του στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιντερ είχε πει στις 7 Δεκεμβρίου ότι δεν υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις:

« Έχω πει ότι εκ των υστέρων μπορεί να έκλεινα τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα νωρίτερα. Αλλά, ξέρετε, τότε δεν υπήρχαν αιτήματα από κανέναν να κλείσουμε νωρίτερα, ούτε κανένας ειδικός μάς το είχε υποδείξει αυτό. Προφανώς υπήρχε μία διασπορά την οποία δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε. Την είδαμε όταν αυξήθηκαν εκθετικά τα κρούσματα στις εντατικές και τότε πήραμε δραστικά μέτρα. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι παρακολουθούμε με πάρα πολύ μεγάλη λεπτομέρεια τα δεδομένα. Ενοχλούμαι από όλη αυτή τη συζήτηση για δήθεν διπλά βιβλία. Είναι λάθος να αμφισβητούμε την αξιοπιστία των δεδομένων. Κανείς ειδικός δεν το έχει κάνει και δεν πρέπει να το κάνουμε γιατί υπονομεύουμε επί της ουσίας τους ίδιους τους επιστήμονες οι οποίοι μας συμβουλεύουν. Κατά συνέπεια, εκ των υστέρων, όπως έχω πει και στη Βουλή, θα έπρεπε ίσως τη Θεσσαλονίκη να την είχαμε κλείσει μία εβδομάδα νωρίτερα.»

Κατόπιν αυτών έχει κανείς καμία αμφιβολία πως ψεύδονται ασυστόλως και αποκαλύπτονται μόνοι τους;

ΣΥΡΙΖΑ: Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη πως θρηνούμε θύματα γιατί αγνόησαν τους λοιμωξιολόγους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

«Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου»

Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter