Ο Άδωνις, ο Γεραπετρίτης και το ξενοδοχείο που θα κρύψει την Ακρόπολη

Ο Άδωνις, ο Γεραπετρίτης και το ξενοδοχείο που θα κρύψει την Ακρόπολη

Σε αποκαλύψεις για το ξενοδοχείο φάντασμα που θα κρύψει την Ακρόπολη αν ανεγερθεί προχωρά το Documento που κυκλοφορεί σήμερα.

Εν μέσω πανδημίας ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφασίζει να ενισχύει με 3,4 εκατ. ευρώ επιχειρηματίες που προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να σηκώσουν εννιαώροφο ξενοδοχείο στην καρδιά του Ιερού Βράχου που θα κρύψει τη θέα στην Ακρόπολη.

Η εταιρεία δεν διαθέτει οικοδομική άδεια διότι τον Νοέμβριο του 2019 το ΣτΕ, με πρόεδρο της ολομέλειάς του την νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ακύρωσε προτάσσοντας πέρα των παρανομιών τη σπουδαιότητα να προστατευτεί η Ακρόπολη, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αν και ο Άδωνις προσπαθεί να αποποιηθεί ευθυνών λέγοντας πως το έργο εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Γιάννη Δραγασάκη, φαίνεται να ξεχνά ότι επί δικής του υπουργίας και κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε η τελική υπαγωγή της εν λόγω εταιρείας στο καθεστώτος της Γενικής Επιχειρηματικότητας. Μιας εταιρείας που θα λάβει φορολογική απαλλαγή 3,4 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ενός ξενοδοχείου που πρακτικά είναι “φάντασμα”, χωρίς άδεια ανέγερσης, χωρίς καθορισμένους όρους δόμησης και χρήσης γης.

Προσέξτε και τις ημερομηνίες και τα δεδομένα. Τον Απρίλιο του 2019 η εταιρεία επιλέγεται στον οριστικό κατάλογο αλλά τον Νοέμβριο του 2019 έρχεται το ΣτΕ και κρίνει παράνομη την άδεια ανέγερσης του εννιαώροφου ξενοδοχείου. Τα δεδομένα αλλάζουν και επί της ουσίας δεν υπάρχει πλέον κτίριο άρα και νόμιμη “επένδυση”.

Και μια…. “μικρή” αλλά πάρα πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Δικηγόρος της εταιρείας ενώπιον του ΣτΕ και της προεδρεύουσας τότε, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στάθηκε για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πελατών του ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ σήμερα στο Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter