Ο Άδωνις «χαλαρώνει» στην Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης (Photos)

Ο Άδωνις «χαλαρώνει» στην Μetropolitan Opera της Νέας Υόρκης (Photos)

Μπορεί εμείς εδώ για μια οκταετία να μην έχουμε στιγμές χαλάρωσης, ο Άδωνις όμως μετά της συζύγου του βρήκε την ευκαιρία στη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για την 25η Μαρτίου να περάσει ξεχωριστά μετά της συζύγου του υπό τις νότες και της άριες της Aida του Verdi στην Metropolitan Opera, όπως μας ενημερώνει στο Twitter.

Και αν η φωνή του Αδώνιδος δεν σας παραπέμπει άμεσα σε μελωδία, άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Μπορεί εξάλλου να διαθέτει μουσικό αυτί (αμφισβητείται). Η Ευγενία πάντως σίγουρα έχει μεγαλύτερη σχέση με τις Μούσες.

Η όπερα πάντως διατίθεται προς ακροδεξιά αυτιά μια που -πέραν του ότι παραμένει αριστούργημα- και στρατιωτικές επιχειρήσεις διαθέτει, και θριάμβους, έρωτα, δραματικούς τόνους και μοιρολόγια. Μια υπερπαραγωγή! 

Διαθέτει εξάλλου και υποκρισία ενώ η Aida απαριθμεί και τα βάσανα του λαού της… “Πατριωτικού” περιεχομένου λέει κάπου η άρια της Aida:

«Ω πατρίδα μου, δεν θα σε ξαναδώ ποτέ / Ω γαλάζιοι ουρανοί, ως απαλά αεράκια της πατρίδας μου / όπου το φως της νιότης μου / έλαμψε σε γαλήνη / Ω πράσινοι λόφοι / αρωματισμένες παραλίες / Ω πατρίδα μου, δεν θα σε ξαναδώ».

Για την Ιστορία: Η πρεμιέρα της Αΐντα ήταν επεισοδιακή. Το καλοκαίρι του 1870 ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στην Γαλλία και την Γερμανία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter