Ο Άγγελος Συρίγος κατέρριψε το αφήγημα Μητσοτάκη για την Τουρκία

Ο Άγγελος Συρίγος κατέρριψε το αφήγημα Μητσοτάκη για την Τουρκία

Μια ιδιαίτερα «ρεαλιστική» προσέγγιση είχε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη Άγγελος Συρίγος ο οποίος με το βάρος της ιδιότητάς του, ως καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής και με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε  ότι σε περίπτωση πολέμου μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, «θα είμαστε μόνοι μας».

«Στην Ουκρανία γίνεται ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία», ανέφερε μιλώντας στον ANT1 o Άγγελος Συρίγος.

Σχολιάζοντας την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έκβαση του πολέμου με αφορμή τις κατηγορίες Ζελένσκι ότι η Δύση άφησε την Ουκρανία μόνη της, άφησε μέσα σε λίγα λεπτά χωρίς αφήγημα την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιτυχημένες γεωπολιτικές κινήσεις. Το επιχείρημα μάλιστα της βοήθειας που θα μας προσφέρουν οι σύμμαχοι είχε χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για να δικαιολογήσει την αποστολή όπλων στην Ουκρανία.

Το Μαξίμου συστηματικά υποστηρίζει πως η Ελλάδα έχει συμμάχους, είναι στην Ευρώπη είναι στο ΝΑΤΟ, και ότι με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παίρνει «πρωτοβουλίες» η χώρα δεν είναι απομονωμένη. Ωστόσο η τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας το καταρρίπτει.

Συνεχίζοντας ο Άγγελος Συρίγος είπε ότι η περίπτωση της Ουκρανίας «είναι ένα μεγάλο μάθημα που πρέπει να έχουμε εμείς υπόψη μας. Σε περίπτωση που κάποια χώρα υποχρεωθεί να πολεμήσει, ο κανόνας είναι ότι είναι μόνη της».

Ο υφυπουργός εξειδίκευσε τα λεγόμενά του «για παράδειγμα αν γίνει πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας να «περιμένουμε ότι θα είμαστε μόνοι μας».

«Εμείς πολεμάμε, κανένας δε θα έρθει να πολεμήσει στον πόλεμο τον δικό μας. Το θέμα είναι εσύ τι κάνεις σαν χώρα, κι αυτό αποδεικνύεται στην Ουκρανία» επέμεινε ο υφυπουργός Παιδείας.

Στη συζήτηση παρενέβη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστας Αρβανίτης ο οποίος ανέφερε ότι τα όσα άκουσε από υφυπουργό Παιδείας είναι ανήκουστα.

«Αυτό που μάθαμε σήμερα είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα είμαστε μόνοι μας, τότε γιατί είμαστε στο ΝΑΤΟ;» διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Αφού είμαστε μόνοι μας τότε αυτός ο οπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία τελικά βοήθησε την ελληνική ομογένεια;» Αυτοί τελικά οι τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης βοηθούν το εθνικό συμφέρον;» συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε επίσης και την τοποθέτηση Ζελένσκι στο ευρωκοινοβούλιο που άφησε σαφείς αιχμές προς την Ευρώπη λέγοντας ξεκάθαρα πως «Άλλα μου υποσχεθήκατε, και με αφήσατε μόνο». «Η ΕΕ έχει σοβαρές ευθύνες για ότι συνέβη», σημείωσε ο Κώστας Αρβανίτης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter