O «Άγιος» Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε προεκλογικό κήρυγμα μίσους κατά ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Συνεχίζει το ακροδεξιό κήρυγμα μίσους ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, αυτή τη φορά με αφορμή τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, εμπλέκοντας την Εκκλησία στην πολιτική και ξεσπαθώνοντας κατά του ΣΥΡΙΖΑ με γλώσσα όχι απλά διχαστική αλλά με ρητορική μίσους.

Καλεί μάλιστα το ποίμνιόν του να δώσει «τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως σκοπό της Πρωθυπουργίας του έβαλε να τα διαλύσει όλα».

Με ακροδεξιά γλώσσα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κατόρθωσε να ξεριζώσει εκ θεμελίων ό,τι ΕΘΝΙΚΟ και ό,τι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, τώρα -για να καλύψει τα εγκλήματά του- αλλάζει κοστούμι, αλλάζει ταυτότητα, αλλάζει ονομασία! Έτσι δεν κάνουν άλλωστε όλοι οι απατεώνες; Κάθε λίγο αλλάζουν όνομα ...για να μη τους πιάνει η Αστυνομία!».

Ο,τιδήποτε προοδευτικό ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος το θεωρεί προδοσία, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται και για τις επτά πληγές του Φαραώ, σίγουρα ήταν υπεύθυνος και για την φωτοχοποίηση των Ελλήνων τον καιρό που έφερναν άλλοι τα μνημόνια.

Και βέβαια δεν ξεχνά να τον κατηγορήσει για τη γιόγκα αλλά και για την ομοφυλοφιλία. Όπως επίσης για τη Μακεδονία, τη Θράκη, το τζαμί, τον μουφτή, τον εκκλησιασμό, τον ποινικό κώδικα, το σύνταγμα, τη σημαία...

Ανάμεσα σε όλα αυτά τα γραφικά και συνάμα επικίνδυνα, αναρωτιέται κανείς, αν υπάρχει κάποιος μέσα στην Εκκλησία να τον μαζέψει από τον ακροδεξιό και ρατσιστικό του ρόλο…

Μερικοί ξεχνούν πως ο ρόλος της Εκκλησίας δεν είναι το μίσος ούτε η κομματικοποίηση, πόσο μάλλον η ταύτιση με την ακροδεξιά.

Ακολουθεί όλο το άρθρο στο προσωπικό blog του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλίας, Αμβρόσιου: 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ...ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΛ. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ», ΨΥΧΟΡΡΑΓΕΙ!

________Η Χώρα μας, αγαπητοί μου αδελφοί, οδεύει ολοταχώς προς τις εκλογές! Την προσεχή Κυριακή 7 Ιουλίου οι Έλληνες, όσοι βέβαια αγαπούν τήν Ελλάδα μας και την Εκκλησία της Ελλάδος, θα δώσουν τη χαριστική βολή στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ψυχορραγεί καί στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα, ο οποίος ως σκοπό της Πρωθυπουργίας του έβαλε να τα διαλύσει ΟΛΑ!

_______Καθώς, λοιπόν, ο άνθρωπος αυτός έχει συνειδητοποιήσει, ότι τώρα πια ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ, στις προσεχείς εκλογές προβάλλει μέ ένα νέο κοστούμι! Πάει πια, ξεχάστε το έως χθές γνωστό σλόγκαν: «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!!! Το καινούργιο όνομα, με το οποίο εμφανίζεται στις προσεχείς εκλογές, δηλ. το καινούργιο κοστούμι του κ. Τσίπρα, είναι:

ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

(Θα το σχολιάσουμε περί το τέλος του παρόντος σημειώματος).

Και η άλλη εκδοχή:

«Α.Τσίπρας: 7 Ιουλίου- Τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Δεν γυρίζουμε πίσω!»

_______Και πράττει πολύ έξυπνα! Εφ' όσον με το πολιτικό σχήμα «ΣΥΡΙΖΑ» κατώρθωσε να ξερριζώσει εκ θεμελίων ό,τι ΕΘΝΙΚΟ και ό,τι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ, τώρα -για να καλύψει τα εγκλήματά του- αλλάζει κοστούμι, αλλάζει ταυτότητα, αλλάζει ονομασία! Έτσι δεν κάνουν άλλωστε όλοι οι απατεώνες; Κάθε λίγο αλλάζουν όνομα ...για να μη τους πιάνει η Αστυνομία!

_______Πρέπει, λοιπόν, να παραδεχθούμε, ότι στο ξεθεμελίωμα των Ελληνοχριστιανικών Παραδόσεων ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς τσίπα, τα κατάφερε αρκετά καλά! Να μερικά δείγματα:

 • Ξεπούλησε την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!
 • Επρόδωσε και τη Θράκη μας!
 • Εβύθισε στη φτώχεια τον Ελληνικό Λαό!
 • 3.348.500 Έλληνες σε κατάσταση φτώχειας! γράφει η Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ (30.06.2019, σελ. 11).
 • Κατάργησε το άρθρο 3 του Συντάγματος! Η Ελλάδα τώρα πλέον είναι ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ-ΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
 • Δηλ. Η Ορθόδοξος Εκκλησία, η ΜΑΝΝΑ και η ΣΩΤΕΙΡΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ έπαυσε πια να είναι Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!
 • Τώρα πια δεν μας επιτρέπουν να διορίζουμε ένα νέο εφημέριο σε μιά Ενορία της οποίας ο παπάς εκοιμήθη! Αυτό έως χθές ήταν ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!
 • Στις ημέρες μας ο κ.Τσίπρας επεχείρησε να διακόψει την μισθοσία του ιερού Εφημεριακού Κλήρου!
 • Πλήν όμως για τους Μουσουλμάνους της Θράκης διορίζει 120 νέους Μουφτήδες, που θα πληρώνωνται από το Ελληνικό Δημόσιο!
 • Συγχρόνως από τον Ελληνικό Προϋπολογισμό θα μισθοδοτείται και ο Μουφτής από την Αίγυπτο, που θα έλθει στην Ελλάδα για να αναλάβει καθήκοντα στο ανεφερθέν Τέμενος του Βοτανικού!
 • Εκεί στο Βοτανικό ο κ. Τσίπρας διέπραξε ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ:

α) Κατεδάφισε τον υπάρχοντα Ορθόδοξο ιερό Ναό ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΡΙΑ, για να μη ενοχλούνται οι Μουσουλμάνοι, που θα επισκέπτωνται το Τζαμί τους

β) Έκτισε Τέμενος, δηλ. εκκλησία για τους Μουσουλμάνους, με χρήματα του Έλληνα Ορθόδοξου Φορολογουμένου!

 • Έτσι θα αποδεικνύεται, ότι η έως χθές ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ τώρα πια είναι ένα ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
 • Στα Δημόσια Σχολεία:

καταργήθηκε ο Εκκλησιασμός!

καταργήθηκε επίσης το Μάθημα των Θρησκευτικών!

 • Στα Δημόσια Σχολεία τώρα πια διδάσκεται η ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑ! Δηλ. ισοπεδώθηκαν ο ΣΩΤΗΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, με τον ΜΩΑΜΕΘ, τον ΒΟΥΔΔΑ κλπ!
 • Στα Απολυτήρια των Γυμνασίων κλπ. ΔΕΝ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ!
 • Στα Δημόσια Σχολεία τώρα πια διδάσκονται νέα μαθήματα, όπως η ΓΙΟΓΚΑ, η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ κλπ.
 • Με την τροποποίηση του Ποινικού Νόμου τώρα πια μπορείς να βλασφημείς ελεύθερα και ανεμπόδιστα τον Χριστό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους της Πίστεώς μας, αλλά δεν μπορείς να πείς μια κουβέντα για τους Μετανάστες, για τους Μουσουλμάνους, για τους Ομοφυλόφιλους κλπ. Εάν τολμήσεις κάτι τέτοιο τότε χαρακτηρίζεσαι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και πηγαίνεις κατ ευθείαν στη ΦΥΛΑΚΗ!!!
 • Τα προβλήματα, που αναφύονται με την αλλαγή του Ποινικού Νόμου, επισημαίνει συνεχώς ο ημερήσιος Τύπος. «Σήμα κινδύνου από εισαγγελείς. Ο νέος Π.Κ. θα επιφέρει μαζικές παραγραφές και αθρόες αποφυλακίσεις», γράφει Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (βλ. φ. της 25.06.2019, σελ. 1).
 • Σήμερα μπορείς να βγείς ολόγυμνος στους δρόμους, όπως το έκανε προχθές ένας νεαρός μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Αθήνα, σκεπάζοντας την γύμνια του με την Ελληνική Σημαία! ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ!
 • Μπορείς επίσης να βγείς όχι μόνον μισόγυμνος στους δρόμους, αλλά καί να βάλεις κάτω από την κοιλιά σου, δηλ. μπροστά από τα γεννητικά σου όργανα, τις εικόνες των Αγίων της Ορθοδοξίας μας! ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΧΗΣΕΙ!
 • Ας πάμε και λίγο παραπέρα: Μπορείς να βγεις στους δρόμους με πλακάτ, που θα γράφουν βλάσφημα πράγματα, ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ, όπως:

«ΕΛΛΑΔΑ ΣΚΑΣΕ» !

έγραψαν κάποιοι σε άγαλμα του Αριστοτέλη! Καί προσθέτουν: 

«Έλληνας δεν γεννιέσαι, ούτε γίνεσαι! Έλληνας καταντάς»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.