Ο ακροδεξιός Σαλβίνι θέλει την προεδρία της Κομισιόν

Ο ακροδεξιός Σαλβίνι θέλει την προεδρία της Κομισιόν

Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε περίπτωση νίκης του μπλοκ των ακροδεξιών στις ευρωεκλογές.

«Είναι αλήθεια, φίλοι από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες μου το ζητούν, μου το προτείνουν», δήλωσε ο Σαλβίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Repubblica. «Μου αρέσει που βλέπουν σε εμένα ένα σημείο αναφοράς για την προστασία των λαών, ακόμη και έξω από την Ιταλία», πρόσθεσε.

«Αυτή τη στιγμή μεταξύ του προϋπολογισμού, της Ευρώπης, των μεταναστών δεν είχα χρόνο να επεξεργαστώ την πρόταση. Ο Μάιος είναι ακόμη μακριά. Θα δούμε, θα το σκεφτώ», επεσήμανε ο Σαλβίνι.

Ηλικίας 45 ετών ο Σαλβίνι ανέλαβε την ηγεσία της Λέγκας το 2013 και κατάφερε να καταστήσει το κόμμα του το πιο δημοφιλές στην Ιταλία με το σύνθημα «Πρώτα οι Ιταλοί».

Στις εκλογές του Μαΐου η Λέγκα συγκέντρωσε το 17% και συνασπίστηκε με το αντισυστημικό κόμμα Κίνημα 5 Αστέρων για να κυβερνήσει. Πλέον, με μια σκληρή ρητορική απέναντι στους μετανάστες και τις Βρυξέλλες, ξεπερνά πλέον το 30% στην πρόθεση ψήφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter