Ο Αλαφούζος απέσυρε μήνυση κατά Μαρινάκη

Ο Αλαφούζος απέσυρε μήνυση κατά Μαρινάκη

Στις 24 Φεβρουαρίου 2015 στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας έγινε το «έλα να δεις» με πρωταγωνιστές τους Γιάννη Αλαφούζο και Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ στο τέλος αυτός που την… πλήρωσε ήταν ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Βασίλης Κωνσταντίνου, o οποίος δέχθηκε μπουνιά από έναν «μπράβο», όπως είχε δηλώσει (τότε) ο Mr Σκάι.

Από τότε πέρασαν 4,5 χρόνια και η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, παρότι οι Γ. Αλαφούζος, Β. Κωνσταντίνου είχαν ανακαλέσει τις μηνύσεις που υπέβαλαν κατά του Β. Μαρινάκη και του Κ. Μπουρνάζου. Το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, δεν χωράει ανάκληση και η υπόθεση εκδικάστηκε. Στην κατάθεση του ο Κωνσταντίνου υποστήριξε ότι «δεν ήταν μία επικίνδυνη στιγμή. Ήταν κάτι απλό. Υπήρξε μία ένταση στην συνεδρίαση, όμως δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το θέμα έληξε εκεί. Δεν υπήρχε κάποιος δόλος, ώστε να τραυματιστώ, όλα έγιναν πάνω στην ένταση της στιγμής. Εκείνη την στιγμή γινόταν χαμός με όλους τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας. Ήταν θέμα παρεξήγησης. Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ξέρουμε ότι στο χώρο μας συμβαίνουν αυτά». Ο Β. Μαρινάκης είχε «καθαρίσει» λόγω της ανάκλησης της μήνυσης και από την κατάθεση του Β. Κωνσταντίνου απαλλάχθηκε και ο άνδρας της προσωπικής ασφάλειας του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, λόγω έλλειψης δόλου!

Το μπουγέλωμα

Στο επεισοδιακό ΔΣ της Λίγκας τον Φεβρουάριο του ΄15 είχαν ειπωθεί τα εξής:

«Ήρθα στη Λεωφόρο και ενώ το γνώριζες με άφησες απροστάτευτο χωρίς αστυνομία για να με σκοτώσουν. Όλα ήταν προσχεδιασμένα. Εδώ δεν κάνατε τίποτα για το πανό. Πώς αφήσατε και πέρασε τέτοιο πανό;», είχε πει ο Μαρινάκης απευθυνόμενος στον Αλαφούζο κι αυτός του απάντησε λέγοντας ότι «πήγα μέχρι και στην Εισαγγελία ο ίδιος για να υπάρχουν εισαγγελείς στο γήπεδο και να ληφθούν όλα τα μέτρα. Είναι ντροπή σου να τα λες αυτά εσύ».

Ο Μαρινάκης συνέχισε ακάθεκτος: «Κινδύνευσε όλη η ομάδα και εσύ δεν είπες ούτε μια συγνώμη. Του χρόνου θα έρθω εγώ ο ίδιος και θα σε γαμ… στη Λεωφόρο. Να το ξέρεις». Ο Αλαφούζος είχε διατηρήσει την ψυχραιμία του και ειρωνεύτηκε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ακόλουθη ατάκα: «Τελείωσες; Πάρε και καμιά ανάσα γιατί είσαι και χοντρός». Σε αυτό το σημείο έγινε… έκρηξη από τον Μαρινάκη, ο οποίος πήρε ένα ποτήρι γεμάτο νερό και το πέταξε στον Αλαφούζο. Αυτός που αντέδρασε στο μπουγέλωμα ήταν ο Κωνσταντίνου, ο οποίος έβρισε τον Μαρινάκη, και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα χτυπήθηκε με μπουνιά. Έπεσε από την καρέκλα και τον συγκράτησε ο Στράτος Σωπήλης για να μην χτυπήσει στο κεφάλι.

Φεύγοντας ο Γιάννης Αλαφούζος από τα γραφεία της Λίγκας δήλωσε στις κάμερες: «Δυστυχώς, οι προκλήσεις συνεχίστηκαν σήμερα μετά τη Λεωφόρο. Δεχθήκαμε επίθεση. Απίστευτα πράγματα. Ντρέπομαι και αισθάνομαι άσχημα που εκθέτω τον εαυτό μου σε τέτοιες δηλώσεις. Ο κ. Μαρινάκης ο ίδιος μου πέταξε ένα ποτήρι νερό και μετά μπήκε ένας μπράβος μέσα σε μια ιστορία προφανώς στημένη, ο οποίος έριξε γροθιά στον κ. Κωνσταντίνου. Αυτός έπεσε πίσω και ευτυχώς τον έπιασε ο Στράτος (σ.σ. Σωπήλης), αλλά έχει τραυματιστεί. Δεν μπορώ να πιστέψω πως σε ένα διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας υπάρχει τέτοια βία. Ξέραμε ότι στο ποδόσφαιρο δρουν εγκληματικές οργανώσεις αλλά δεν ξέραμε ότι υπάρχουν μπράβοι που κάνουν επιθέσεις μέσα στο ΔΣ. Στον Παναθηναϊκό μπορεί να έχουμε κάνει λάθη, δεν ισχυριζόμαστε ότι είμαστε άμεμπτοι, προσπαθούμε όμως να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και θα συνεχίσουμε. Στο ΣΚΑΪ δύο φορές πέταξαν χειροβομβίδες, οπαδοί του Ολυμπιακού πήγαν να κάψουν το λογιστήριο σε άλλη επίθεση. Σήμερα είχαμε αυτό. Κάποια ΜΜΕ γράφουν κάποια άλλα τίποτα».

Σε ερώτηση εάν ο Παναθηναϊκός θα κάνει κάτι, ο Γ. Αλαφούζος απάντησε: «Ζούμε σε μια πολιτεία που έχει νόμους. Υπάρχει δικαιοσύνη και αστυνομία. Φορείς που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν τις καταστάσεις. Η δικαιοσύνη δεν ανήκει ούτε σε οπλισμένους μπράβους ούτε σε τίποτα άλλο».

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter