Ο Αλαφούζος «βουλιάζει» τον Παναθηναϊκό

Ο Αλαφούζος «βουλιάζει» τον Παναθηναϊκό

O Παναθηναϊκός βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στη Football League, επειδή ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιάννης Αλαφούζος δεν κάλυπτε τις οικονομικές υποχρεώσεις της και έτσι τα χρέη εκτοξεύτηκαν πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ. Το ασιατικό κονσόρτσιουμ «Pan Asia», το οποίο εκπροσωπεί ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, Πάιρο Πιεμπονγκσάντ, κατέθεσε πρόταση για την αγορά του ιστορικού συλλόγου, αλλά οι χειρισμοί του Mr Σκάι απειλούν να χαλάσουν το deal που θα γλιτώσει τους πράσινους από τα χειρότερα.

Ο Αλαφούζος ανακοίνωσε ότι αποδέχεται την πρόταση του Πιενγκμπονγκσάντ, αλλά η αγοραπωλησία είναι στον αέρα λόγω των χρεών που δεν αναλαμβάνει να πληρώσει ο μεγαλομέτοχος της ομάδας. Ο Ταϊλανδός και οι «συμπαίκτες» του είναι έξαλλοι με τον Ελληνα εφοπλιστή και θεωρούν ανέντιμη την συμπεριφορά του. Το κονσόρτσιουμ «Pan Asia» ξεκάθαρα με την πρόταση του δέχεται να καλύψει χρέος 20 εκατ. ευρώ και τις υπόλοιπες οφειλές πρέπει να τακτοποιήσει αυτός που τις δημιούργησε, δηλαδή ο νυν μεγαλομέτοχος. «Ο κος Αλαφούζος πέντε εργάσιμες ημέρες μετά την πρότασή μας, επέλεξε το απόγευμα του Σαββάτου για να απαντήσει ότι αποδέχεται πλην όμως όχι την δική μας πρόταση. Διότι σιωπά ως προς τα υπόλοιπα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα οποία έχει δεσμευτεί τόσο σε εμάς όσο και δημοσίως. Χρέη που διατεινόταν ότι τα αναλαμβάνει. Συνεπώς λογικό είναι κανείς να αναρωτιέται για τη σκοπιμότητα της επιστολής Αλαφούζου», ανέφερε σε δήλωση του ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας, για τον οποίο από το περιβάλλον Αλαφούζου έλεγαν πως είναι σοβαρός επενδυτής και γι’ αυτό άλλωστε δέχθηκε να συζητήσει μαζί του. Ο Πιεμπονγκσάντ στην ίδια δήλωση του σημειώνει πως «είναι ώρα να κατανοήσουν οι επαΐοντες ότι στο μέλλον του Παναθηναϊκού δεν χωρούν επικοινωνιακά παιχνίδια».

Το πράσινο καράβι με ιστορία 110 ετών «βουλιάζει», επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος τα έχει κάνει μαντάρα σε όλα τα επίπεδα. Μέσα στην εβδομάδα η ΠΑΕ ειδοποιήθηκε από την UEFA ότι η ποινή που της επιβλήθηκε με απόφαση του δικαστικού τμήματος του σώματος οικονομικού ελέγχου των συλλόγων είναι αποκλεισμός από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την πρώτη φορά που θα δικαιούται να μετάσχει σε αυτές έως τη σεζόν 2020 – 2021 και πρόστιμο 200.000 ευρώ. Η ποινή αφορά χρέη σε ποδοσφαιριστές και προπονητές που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ.

Ο Παναθηναϊκός επί διοίκησης Αλαφούζου έπιασε πάτο. Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου κατατέθηκαν στα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα περισσότερες από 20 προσφυγές – καταγγελίες για οφειλές, ενώ ήδη από την ομάδα αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας για χρέη 477.000 ευρώ στον Γενς Βέμερ. Κι αν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή δεν εξοφλήσει τον Γερμανό αμυντικό η ποινή θα φτάσει στους -6 βαθμούς. Ο Παναθηναϊκός διασύρεται και ο Αλαφούζος δεν δίνει λύση…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter