Ο αλαζόνας, κυνικός και θρασύς κύριος Άδωνις

Ο αλαζόνας, κυνικός και θρασύς κύριος Άδωνις

Τη μέρα που συμπληρώνονταν 18.000 νεκροί από κορονοϊό, όσοι και ο πληθυσμός της Νάξου για να καταλάβετε τον αριθμό, ο Άδωνις μάς ενημέρωσε μέσα στην καλή χαρά ότι «έχουμε τέτοια κυβέρνηση που θα μας προστατέψει από την πανδημία και τις γιορτές». Άρα μην φοβάστε βρε κουτά.
«Όλη η Ευρώπη να κλείσει, εμείς θα ανοίξουμε. Μια χαρά πάει η Ελλάδα μας, στέκεται όρθια, η Οικονομία μας πάει καλά, η ζωή μας συνεχίζεται, προχωράμε», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και εγώ πέταξα τα ρούχα μου και άρχισα να ψάχνω λιβάδι για να τρέξω χαρούμενη κι ανέμελη.

*** Κι αυτό ενώ οι προβλέψεις μόνο ευοίωνες δεν είναι ενόψει της κορύφωσης του τέταρτου κύματος, με τους επιστήμονες να μιλούν για 20.000 νεκρούς ως το τέλος του χρόνου. Αυτή είναι η κυβέρνησή μας. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτωχά να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο είπε τα παραπάνω ο Άδωνις, παρακαλώ να πέσει το βίντεο.

*** Τα ίδια πάνω κάτω είπε και ο Πλεύρης, ότι όλα πάνε καλά, ότι όσοι καταγγέλλουν ελλείψεις στα νοσοκομεία λένε ψέματα και γενικώς ότι είμαστε οι καλύτεροι. Είπε και για τη μετάλλαξη Όμικρον. Ότι είμαστε έτοιμοι. Καταλαβαίνετε, έτσι;
Όχι δεν μας είπε πόσοι πέθαναν εκτός ΜΕΘ χθες, προχθές, αντιπροχθές και πόσο περίμεναν. Ούτε θα μας πει. Να ‘στε σίγουροι.

*** O Μητσοτάκης που θέλει να υπερηφανεύεται αριστερά και δεξιά ότι δημιούργησε, τρομάρα του, μια Ελλάδα που υποδέχεται ξανά νεαρούς Έλληνες και Ελληνίδες που είχαν φύγει για ένα καλύτερο μέλλον σε χώρες του εξωτερικού συμμετείχε σε εκδήλωση, στα Γιάννενα, με ακριβώς αυτό το θέμα. Το brain gain, όπως λέγεται αυτό το φαινόμενο.
Εκεί παρουσίασε έναν νέο επιστήμονα, τον Παύλο Σεπετά, ο οποίος «σπούδασε στην Αμερική, επέλεξε να γυρίσει και να δουλέψει στον τόπο του διότι βρήκε μια καλή δουλειά».
Ναι, όντως βρήκε μια καλή δουλειά. Στην εταιρεία «Βίκος», η οποία ανήκει στην οικογένειά του.

*** Την ώρα που όλο και πληθαίνουν οι καταγγελίες σχετικά με την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων, τις ψευτοΜΕΘ, το οξυγόνο που δεν επαρκεί και φυσικά την υποστελέχωσή τους, είδα μπροστά μου ένα παλιό βίντεο, από το 2000 με πρωταγωνιστή τον Βλάση Μπονάτσο, ο οποίος χαρακτηρίζει το σύστημα υγείας ως «κουρελέ». Τους λόγους τους εξηγεί. Από τότε πέρασαν 21 χρόνια και η κατάσταση είναι σχεδόν η ίδια.

*** Ο Μητσοτάκης, ο Στεφανάδης (στο σπίτι του οποίου είχε στηθεί το περιβόητο κορονοτσιμπούσι εν μέσω lockdown), δεν ξέρω ποιος διόρισε ως Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ικαρίας την Ανεζινιώ (Τζένη) Σταμούλη, η οποία έχει κατάστημα με λουκουμάδες. Και το κακό δεν είναι αυτό, γιατί καλά κάνει και έχει επιχείρηση με λουκουμάδες, το ζήτημα είναι ότι η γυναίκα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χώρο της Υγείας. Έχει ό,τι σχέση έχω εγώ με το σιδέρωμα. Δηλαδή καμία.
Δεν ξέρω, ο Μητσοτάκης πάντως προεκλογικά έλεγε αυτά. Λέτε να τα έλεγε προς άγραν ψήφων; Γιατί δεν τα κάνει αυτά, ε;

*** Ηχηρά εκτός γραμμής ΝΔ βρέθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της συμμετοχής και των ιδιωτικών κλινικών στη μάχη της πανδημίας. Ενώ τα «γαλάζια» στελέχη κάνουν ότι δεν ακούν όταν τίθεται το ζήτημα στις τηλεοπτικές συζητήσεις, ο αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Για 3-4 μήνες να βοηθήσουν τα μεγάλα θεραπευτήρια από τώρα», αφήνοντας έτσι αιχμές στην κυβέρνηση για την εύνοια που δείχνει στους «κλινικάρχες».
Ο κ. Κακλαμάνης έχει αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του. Και μπράβο του.

*** Ο Χλαπάτσας θα ντρεπόταν να πει στον σμήναρχο Κάκαλο ν’ αγιάσει.
«Ν’ αγιάσετε κύριε πρόεδρε» είπε απευθυνόμενη προς τον Κυριάκο η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία έγραψε το όνομα της στην πολιτική ιστορία του τόπου μόνο και μόνο επειδή υπερασπίστηκε στο δικαστήριο τον Νίκο Γεωργιάδη. Θυμάστε ποιον. Αυτόν που είχε απαλλαγεί από την κατηγορία για «κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων άνω των 15 ετών έναντι αμοιβής» λόγω παραγραφής του αδικήματος.
Α, ξέχασα, μπορεί να τη θυμάται κάποιος επειδή είναι βαφτισιμιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και επειδή είχε κάνει τάμα να βρει τον έρωτα της ζωής της, όπως είχε αποκαλύψει η ίδια.

*** Ο λογαριασμός του ρεύματος σας ήρθε ή όχι ακόμα;

Η ΝΤΑΜΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter