Ο αλαζόνας Μηταράκης: «Το Πέραμα ψήφισε ΝΔ» (Video)

Ο αλαζόνας Μηταράκης: «Το Πέραμα ψήφισε ΝΔ» (Video)

Εκτός τόπου και χρόνου ή απλώς ειλικρινής, ο Νότης Μηταράκης επιβεβαίωσε τη Δευτέρα όλη την αλαζονεία και την αναλγησία που χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι στους απλούς εργάτες, ακόμα και την ημέρα του εργατικού δυστυχήματος στο Πέραμα.

Στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος μπορεί να έπεσε ένας 47χρονος εργάτης νεκρός εξαιτίας των ελλιπών μέτρων προστασίας και με τα συνδικάτα να μιλούν για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα», όμως στη Νέα Δημοκρατία προκαλούν ακόμα και την ημέρα του θανάτου του.

«Θέλετε να δείτε το μέσο μισθό σήμερα στο Πέραμα, σε σχέση με το 2018, 2017, 2018, που πλέον υπάρχουν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας με αυξημένο μέσο μισθό, λόγω της πολύ δυνατής αγοράς που υπάρχει στο Πέραμα, το οποίο Πέραμα ψήφισε ΝΔ επειδή πάει καλά η αγορά» δήλωσε ευθαρσώς σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Νότης Μηταράκης, αδυνατώντας να αρθρώσει μία έστω λέξη αυτοκριτικής για την απόλυτη αποσάθρωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους.

«Με προεκλογικό αέρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στο Πέραμα αλλά είδε μόνο χαμόγελα. Τα χαμόγελα των μεγαλοεργολάβων, μπροστά στα νέα τεράστια κέρδη που βγάζουν από την απλήρωτη, ανασφαλή και επικίνδυνη εργασία μας. Δεν είδε τα πρόσωπα των δικών μας οικογενειών που αγωνιούν αν θα επιστρέψουμε ζωντανοί και υγιείς στο σπίτι μας» ανέφεραν, μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής για τον θάνατο του συναδέλφου τους και τον τραυματισμό δύο ακόμα εργατών, όμως στη Νέα Δημοκρατία δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Όπως ανέφερε ακόμα ο εκ νέου υποψήφιος Χίου, «το Πέραμα ψήφισε ΝΔ επειδή πάει καλά η αγορά. Είμαστε Ευρώπη και για αυτό το Πέραμα ψήφισε ΝΔ, που εκεί παλιά ήταν προνόμιο της Αριστεράς. Ψήφισε ΝΔ γιατί πλέον δεν υπάρχει ανεργία στο Πέραμα, όπως υπήρχε».

Σημειώνεται πως κατά τραγική ειρωνεία, μόλις στις 12 Μαΐου οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως «δεν είναι προφήτες ούτε μάντεις κακών», αλλά ζουν καθημερινά «την πίεση για παραπάνω δουλειά, για πιο γρήγορη παράδοση κάθε πλοίου που οδηγεί καθημερινά σε μικρότερα ή μεγαλύτερα ατυχήματα στα ναυπηγεία και τα επισκευαζόμενα πλοία, κατάσταση που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε ένα ή περισσότερα τραγικά γεγονότα».

Δέκα ημέρες νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστηνε εκεί μία ακόμα επικοινωνιακή φιέστα. Άλλωστε, τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter