Ο Αλέκος Αλαβάνος με… αλεξικέραυνο για Βαρουφάκη

Ο Αλέκος Αλαβάνος με… αλεξικέραυνο για Βαρουφάκη

Ήθελε ενωτική εκλογική κάθοδο αριστερών σχημάτων, που δεν ευοδώθηκε. Τελικά ψηφίζει ΛΑΕ. Κρίνει όμως και ότι δεν πρέπει να εκτοξεύονται εξ αριστερών βέλη κατά του ΜέΡΑ25.

Όλα αυτά εκπέμπονται από τον επικεφαλής του ΣΧΕΔΙΟΥ Β΄ Αλέκο Αλαβάνο, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Παρά την πολυδιάσπαση, η μόνη ψήφος με ένα θετικό μήνυμα, έστω και, για το μέλλον, είναι προς δυνάμεις της αριστεράς, δηλώνει. Ο ίδιος πάντως στηρίζει την ΛΑΕ, «γιατί είχε ενωτικό πνεύμα, σε αντιδιαστολή με τη στάση της στις ευρωεκλογές. Και γιατί συμμετέχοντας στις εκλογές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, δείχνει γενναιότητα, και η γενναιότητα χρειάζεται στην αριστερά».

Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι από εκείνους που, ήδη μετά το δημοψήφισμα του 2015 επέμεινε σε συνεργασία δυνάμεων της αριστεράς αλλά και ευρύτερα σχημάτων «εναλλακτικής πορείας». Τώρα, λέγοντας «έχουμε ηττηθεί πριν τις εκλογές», προσδιορίζει ότι το εγχείρημα των ενωτικών πρωτοβουλιών «απέτυχε ολοκληρωτικά». Παράλληλα, όμως, ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 , καλεί τα σχήματα της Αριστεράς να μην δηλητηριάζουν περαιτέρω το κλίμα ανάμεσά τους. Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Το εκλογικό τοπίο της αριστεράς μένει κατακερματισμένο. Ας μη το επιδεινώσουμε κι άλλο με εξ οικείων δηλητηριώδη βέλη, όπως αυτά ενάντια στον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Μέρα25, που έχουν τη δική τους γόνιμη συμβολή στην επεξεργασία ενός εναλλακτικού προγράμματος για την αναγέννηση της χώρας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter