Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τον Άρη Σερβετάλη: «Για τις συλλογικές συμβάσεις δεν έκανες τίποτα, ίσως δεν σε άφηνε ο πνευματικός σου»

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης για τον Άρη Σερβετάλη: «Για τις συλλογικές συμβάσεις δεν έκανες τίποτα, ίσως δεν σε άφηνε ο πνευματικός σου»

Φαίη Κοκκινοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας και Χρύσα Κατσαρίνη εξέφρασαν με τον τρόπο τους ο καθένας, τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση του Άρη Σερβετάλη να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος». Τώρα και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δίνει τη δική του σκληρή απάντηση στον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα, ο Άρης Σερβετάλης τόνισε ότι δεν δέχεται τον διαχωρισμό των συμπολιτών του και έτσι αποφάσισε να αποχωρήσει από την παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να «κατέβει η παράσταση». Κατά τον ηθοποιό όλοι είναι άνθρωποι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην τέχνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο η ανακοίνωση Σερβετάλη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις όσων τάσσονται υπέρ του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από τις παραστάσεις.

Σκληρή ήταν και η αντίδραση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη, ο οποίος μέσω stories στο προφίλ του στο Instagram εξέφρασε την άποψή του για την θέση που πήρε ο ηθοποιός:

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μη χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη – πως να αντικαταστήσεις τον Άρη Σερβετάλη στο ελληνικό θέατρο και να έχεις την ανταποδοτικότητα στο ταμείο (ας μη γελιόμαστε), δικαίωμά της.

Τόσα χρόνια που είμαστε χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας δεν κατεβάζεις παραστάσεις όμως, δεν βλέπω να έχεις την ίδια ευαισθησία, ίσως γιατί ο πνευματικός σου δε σου έδωσε το δικαίωμα να το κάνεις. Οι συνάδερφοί σου, οι εργαζόμενοι στο θέατρο μένουν στην ανεργία. Είχαν δικαίωμα να ξέρουν τις προθέσεις σου; Τους είχες ενημερώσει σχετικά; Το καλοκαίρι έπαιζες ανεμβολίαστος πάλι και από τύχη ή θέλημα του Θεού δεν σταμάτησαν οι παραστάσεις.

Τελικά, με κάθε σεβασμό στο πρόσωπο και την καλλιτεχνική σου αξία πολλά δικαιώματα μαζεύτηκαν, αγαπημένε Άρη Σερβετάλη και ίσως, το δικαίωμα της εργασίας να είναι το πιο ιερό».

Ολόκληρη η απάντηση του Μπουρδούμη στον Σερβετάλη

Μυστικά & Documento

05/12/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter