Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: Όσα οδήγησαν στο θάνατο του ήταν ένας εφιάλτης

Ο Αλέξης Τσίπρας απαντά στην μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου: Όσα οδήγησαν στο θάνατο του ήταν ένας εφιάλτης

Την δική του απάντηση προς την μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του λέγοντας πως «όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη» εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη του για την επιστολή της.

Συγκεκριμένα, την περασμένη βδομάδα η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου είχε στείλει επιστολή προς τον πρωθυπουργό ζητώντας τη «δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στη δολοφονία» του παιδιού της. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως δεν άφησε αναπάντητη τη συγκλονιστική αυτή επιστολή.

Την επιστολή – απάντηση του Αλέξη Τσίπρα φέρνει στη δημοσιότητα σήμερα Τρίτη η Εφημερίδα των Συντακτών.

Όλη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα

Αξιότιμη κυρία Κωστοπούλου,

Θα ήθελα κατ’ αρχάς να σας εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την οδυνηρή απώλεια του Ζακ. Αλλά και την ευγνωμοσύνη μου, που, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή, θελήσατε να μοιραστείτε μαζί μου τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας.

Όσα συνέβησαν και οδήγησαν στο θάνατο του Ζακ συνιστούν έναν εφιάλτη. Όχι μόνο γιατί η ωμή βία οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, αλλά και γιατί έγιναν αφορμή για να αναδυθεί ο κοινωνικός κανιβαλισμός, που επικροτεί την αυτοδικία και δεν ανατριχιάζει στην όψη της ωμής βίας απέναντι σε αυτόν που είναι από κάτω. Τον αδύναμο, τον διαφορετικό, τον άλλο.

Δυστυχώς, με μέρος των ΜΜΕ να υποδαυλίζει αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό, αλλά και να υποκαθιστά, για ακόμη μια φορά, τη δικαιοσύνη ή, ακόμα χειρότερα, να προσβάλλει, προς χάριν της τηλεθέασης, έναν συμπολίτη μας που έχασε με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο τη ζωή του.

Συμφωνώ απόλυτα με την έκκλησή σας για διεξοδική διερεύνηση όλων των πτυχών της τραγικής υπόθεσης και της απόδοσης ευθυνών, σε όσους πιθανά με τις πράξεις τους ή τη στάση τους προκάλεσαν ή επέτρεψαν την απώλεια της ζωής του Ζακ. Αυτή τη βούληση έχω εκφράσει δημοσίως και προς τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους και της δικαιοσύνης.

Αυτή η υπόθεση, όμως, δεν τελειώνει με την εξιχνίασή της. Η αντιμετώπιση του κοινωνικού κανιβαλισμού και των φαινομένων βίας και μίσους χρειάζεται συντεταγμένη παρέμβαση από την Πολιτεία με στόχο τη συνολική πρόληψη του εγκλήματος, αλλά κυρίως η διαπαιδαγώγηση της κοινωνίας. Για να διαμορφωθούν νέες συνειδήσεις και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας.

Δεσμεύομαι προσωπικά, ότι θα εργαστούμε με ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση σε αυτή την κατεύθυνση.

Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα και πάλι να σας εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να σας προσκαλέσω σε συνάντηση, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Αθήνα.

Η απώλεια του Ζακ δεν θα ξεχαστεί, τουλάχιστον από όσους και όσες από εμάς παραμένουμε αφοσιωμένοι στον αγώνα για μια κοινωνία, που η ανθρώπινη ζωή θα είναι η υπέρτατη αξία.

Με εκτίμηση

Αλέξης Τσίπρας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter