Τσίπρας: Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να μετριαστεί η ύφεση (Video)

Τσίπρας: Χρειάζεται άμεση παρέμβαση για να μετριαστεί η ύφεση (Video)

O Αλέξης Τσίπρας μίλησε για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία και έδωσε απαντήσεις στην κυβέρνηση για το κόστος των μέτρων που προτείνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για μία: «Θετική εξέλιξη», σημειώνοντας ωστόσο το ότι δεν πρέπει να υπάρχουν βιασύνες για πανηγυρισμούς προτού φανεί το τελικό αποτέλεσμα.

«Αυτή η εξέλιξη γίνεται και εξ ανάγκης. Αν δεν αλλάξουν στρατηγική ο συστημικός κίνδυνος θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε διάσπαση της Ε.Ε.», ανέφερε μεταξύ άλλων στο δελτίο ειδήσεων του Alpha ο Αλέξης Τσίπρας.

Για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε την ανάγκη στήριξης των εργαζομένων: «Πρέπει να στηριχθεί η εργασία και η κοινωνία. Πρέπει να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση για να αντέξει στη νέα κρίση που μας βρήκε. Θα πρέπει άμεσα να στηριχθούν οι μισθοί και οι επιχειρήσεις. Η ύφεση δεν είναι απλά ένας αριθμός αλλά όλο το δράμα που ζήσαμε».

Αναφερόμενος στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα στην οικονομία, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Λέμε να αξιοποιηθεί το εργαλείο που εμείς δημιουργήσαμε, την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Εμείς μειώσαμε το ΦΠΑ πέρσι στην εστίαση χωρίς να έχουμε κορωνοϊό. Δεν μειώσαμε στο καφέ και στο αλκοόλ γιατί είχαμε ακόμα τους δημοσιονομικούς περιορισμούς. Δώρο άδωρον. Να μειωθεί ο ΦΠΑ για τους καλοκαιρινούς μήνες στο μισό. Στο 6%. Η μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% ήταν στις εξαγγελίες μας. Ο κ. Μητσοτάκης αντί για αυτό έκανε άλλα».

Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως ήρθε η ώρα της αξιοποίησης του «μαξιλαριού» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα ταμεία. «Είναι ώρα να αξιοποιηθεί, όχι να σπαταληθεί», υπογράμμισε, τονίζοντας πως

«Εάν παρέμβουμε τώρα με οριζόντια εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης η ύφεση θα είναι στο μισό».

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον Alpha

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/3383473775007041/?__xts__%5B0%5D=68.ARAwQdaOCnewy9BkO-fk_y40Iq2F0Wte_o9nO5MCIw4-HehH36ye7hIqeYxjUlf_vAorBdPLsmUxV1zIizV–w4KKYwcj9wHF5QkCMGgU1vhB-y3VrGTPrllR0_Vmc_TaCgQhoLzvbY5BEl_HTrbB49jUCq9wHehdKLSvpF8Ctm-q0gxpoEHW6m7Lr–xAEi4f-Ee4E91M11cAvLkoPmh4RNpFgpB2QsSMmk3P0FouUUm6EP3XJbplexLO1M11NiBpElFFmsgQOUgSkr9cbc7d_SjJvrDKuaFtQvY-KfgYvl_dYeL1MJeJZFmxBlQ1nDr5WVxLzA672NHGmZA900kaYJr0Y&__tn__=-R

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter