Ο αλευρωμένος ποντικός

Ο αλευρωμένος ποντικός

Το χαρτί της αυτοδυναμίας, στο οποίο σταθερά επένδυε η κυβέρνηση και εδραζόταν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, έχει καταντήσει υπαίθρια μάντρα υλικών κατεδαφίσεως, έχει δε τόσο αντίκρισμα στην αγορά όσο είχε 1 εκατομμύριο δραχμές επί γερμανικής κατοχής (όταν μετά βίας αγόραζε κάποιος τυχερός ένα αυγό τη μία ημέρα επειδή την επομένη κόστιζε 50 εκατομμύρια).

Το πουλόβερ δεν ξηλώθηκε ολοσχερώς (αφού ακόμη συνεχίζεται το ξήλωμά του) εν μια νυκτί ούτε είναι απότοκο ενός γεγονότος αλλά μιας ολόκληρης αλληλουχίας καταστροφικών έως και θανατηφόρων πολιτικών.

Η διαχείριση της πανδημίας συνοδεύτηκε με το αφήγημα του «Μωυσή» στο πρώτο κύμα, αλλά στη συνέχεια είχε τραγική εξέλιξη και με το πανευρωπαϊκό ρεκόρ των 35.000 θανάτων κατέδειξε χωρίς αμφιβολία πόσο εμμονικοί και επικίνδυνοι είναι ο ακαταλόγιστος και οι πραιτοριανοί του.

Η ενεργειακή κρίση και το ριφιφί στις τσέπες της κοινωνικής πλειοψηφίας, που δεν εξηγούνται από τον πόλεμο του Πούτιν αφού προηγήθηκαν δέκα μήνες από την έναρξή του, όπως και η πρωτιά πάλι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της αισχροκέρδειας των παρόχων ενέργειας –με τη ΔΕΗ του Στάσση να σέρνει πρώτη τον χορό– κατέδειξαν ολοφάνερα πόσο εμμονικοί και επικίνδυνοι είναι ο ακαταλόγιστος και οι πραιτοριανοί του.

Η επακόλουθη επισιτιστική κρίση με το «δελτίο τροφίμων» (όπως στα μαύρα χρόνια της Κατοχής) που εύηχα αποκαλείται «καλάθι του νοικοκυριού» και εσχάτως «εορταστικό καλάθι» κατέδειξε επίσης ξεκάθαρα πόσο εμμονικοί και επικίνδυνοι είναι ο ακαταλόγιστος και οι (Αδώνηδες) πραιτοριανοί του.

Ενώ επαίρονται και καμώνονται τους άριστους, τους επιτελικούς, τους τεχνοκράτες, τους φιλελεύθερους, τους κεντρώους, τους Δον Κιχώτες του λαϊκισμού, την ίδια ώρα μας ρημάζουν τις ζωές και μας πετάνε κατάμουτρα τη φασιστίλα τους: «Οποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Το τρίπτυχο διαφθορά – διαπλοκή – εκτροπή αποτελεί –επίσημα πια– τον λογότυπο της «Μαξίμου ΑΕ».

Η συνταγματική εκτροπή των παρακολουθήσεων, που περιλαμβάνoυν ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων –δημιουργώντας κερκόπορτες στην εθνική ασφάλεια–, δεν κρύβεται με την μπούρκα του «απορρήτου», με τον φερετζέ της «ανεξάρτητης Δικαιοσύνης» ούτε με τα οδοφράγματα που στήνει στην αλήθεια ο «καλός στρατιώτης Σβέικ» του Μητσοτάκη Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος μιλώντας στη γενική συνέλευση της Eνωσης Εισαγγελέων (θαυμάστε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) απείλησε εκδότες και δημοσιογράφους λέγοντας ότι «ένας εκτεταμένος φορολογικός έλεγχος σε αυτούς τους ολίγους θα αποκαλύψει πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες».

Oσο για την –και ανώτατη δικαστικό– ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είναι απλώς Χριστούγεννα.

Ας μάθουν λοιπόν όλοι τους ότι ο Μητσοτάκης δεν κρύβεται και δεν ξεπλένεται πλέον ό,τι και να κάνουν, γιατί όπως λέει κι ο λαός: «Κι αλευρωμένος να ’ναι ο ποντικός, η γάτα τον γνωρίζει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter