Ο Αλτάν, ο μύθος της γελοιογραφίας και των κόμικ μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Αλτάν, ο μύθος της γελοιογραφίας και των κόμικ μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Ανατρεπτικός, σαρκαστικός, καυστικός, ο μύθος της γελοιογραφίας και των κόμικ στην Ιταλία Altan σε συνέντευξη του στον Παναγιώτη Φρούντζο μιλάει για τον φασισμό που «είναι ριζωμένος στον μέσο Ιταλό» και εκφράζει την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης.

-Τα μέλη της ιαπωνικής μπάντας Pyramidos αυτοπροσδιορίζονται ως «Gipsy Balkan band», ενώ αρκετές φορές, ειδικά στα βαλκανικά ΜΜΕ έχουν χαρακτηριστεί ως τούρμπο φολκ σχήμα. Η Εμυ Ντούρου μίλησε μαζί τους κι εκείνοι της εξήγησαν τους κυριότερους σταθμούς καθώς και τις επιρροές της εναλλακτικής μουσικής τους.

-Ο δημιουργός του θεάτρου Vault Δημήτρης Καρατζιάς πιστεύει στις ιστορίες που αξίζει να ειπωθούν σήμερα και όπως λέει στη συνέντευξη του στην Ηλέκτρα Ζαργάνη με αφορμή το ανέβασμα του σκληρού μιούζικαλ ««Χορεύοντας στο Σκοτάδι», το έργο του Λαρς Φον Τρίερ είναι «μία σύγχρονη τραγωδία».

-Ο Βασίλης και ο Σαράντης Σαλέας κληρονόμησαν την αγάπη τους για το κλαρίνο από τον πατέρα τους Νίκο, γνωστό κλαριντζής που έπαιζε στα πανηγύρια και σε κέντρα της Αθήνας με παραδοσιακή μουσική, όπως εκμυστηρεύονται μεταξύ άλλων στη συνέντευξη-ποταμό που έδωσαν στην Έμυ Ντούρου.

-Η διαδραστική έκθεση «For Ever More Images?» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση εξετάζει την πολιτική υπόσταση των Μεγάλων Δεδομένων (big data) και της ψηφιακής ανάλυσης και αναζητά τις εικόνες του 21ου αιώνα που θα στέλναμε με χρονοκάψουλα στο διάστημα. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο ποιητής, δοκιμιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος Κώστας Καναβούρης με αφορμή την έκδοση της συλλογής του με τίτλο συλλογής «Αποθήκη καταλοίπων ηδονής» εξηγεί στην Έμυ Ντούρου γιατί ειδικά σήμερα έχουμε ανάγκη την ποίηση πιο πολύ από ποτέ.

-Οι Ημέρες Λατρευτικής Μουσικής έρχονται για τρίτη φορά στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από τις 11έως τις 23 Απριλίου. Στο ρεπορτάζ του ξεχωριστού μουσικού φεστιβάλ η Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο χορευτής, χορογράφος, ανεξάρτητος δημιουργός και ερευνητής Γιάννης Μανταφούνης, παρουσιάζει στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από τις 12 έως τις 14 Απριλίου τη νέα του δημιουργία με τίτλο «Faded». Τα μυστικά της εν λόγω παράστασης αλλά και την πηγή έμπνευσης του στο ρεπορτάζ του Σπύρου Οικόπουλου.

-Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του Αντώνη Σαμαράκη, το Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας που πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά στην Κωνσταντινούπολη, είναι αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του έλληνα λογοτέχνη. Η Μαρίνα Αγγελάκη δίνει τον παλμό του συνεδρίου συνομιλώντας με τη σύζυγο του Αντώνη Σαμαράκη, Ελένη.

-Ο Θανάσης Μπίρλης, εμπνευστής της αλυσίδας οπτικών καταστημάτων «Οφθαλμός» στον ελεύθερο χρόνο του κατασκευάζει, ζωγραφίζει και φωτογραφίζει το αποτύπωμα της πόλης στον χρόνο, δημιουργώντας έργα από παλιά γυαλιά και αντικείμενα. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

-Προδημοσίευση της νέας έκδοσης που έρχεται να προστεθεί στην πλούσια βιβλιογραφία για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ο λόγος για τη «Μικρασιατική Καταστροφή – Από τη Λούξεμπουργκ και τον Γληνό στην ήττα και το τραύμα» του Βλάση Αγτζίδη, ο οποίος επιχειρεί να ερμηνεύσει τη δυσανεξία που χαρακτηρίζει τη νεοελληνική ιστοριογραφία όσον αφορά εκείνο το γεγονός.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter