Ο Αμβρόσιος, ο βόθρος, η Ορθοδοξία και το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»

Ο Αμβρόσιος, ο βόθρος, η Ορθοδοξία και το «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»

Νέο «κρεσέντο» από τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο ο οποίος με επιστολή του προς τον μητροπολίτη Κοζάνης Παύλο, που απεκάλεσε πρόσφατα τη Βουλή «βόθρο», τον βοηθά στην απολογία του προς την Ιερά Σύνοδο και προς τη Βουλή των Ελλήνων…

Ο γνωστός για τις ακροδεξιές του απόψεις, κ. Αμβρόσιος, συμπαρίσταται στον μητροπολίτη Κοζάνης, αποκαλεί τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση «αγράμματο, μοχθηρό και ψευδολόγο» και τον ερωτά εάν είναι διαστρεβλωτής της αλήθειας ή εχθρός της Ορθοδοξίας.

Επίσης, χαρακτηρίζει πολέμιο της Ορθοδοξίας και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου.

Παράλληλα ειρωνεύεται τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, τους οποίους αποκαλεί υποτιθέμενους συντηρητικούς, απευθύνοντάς τους το ερώτημα:

«Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; Είμαστε ή «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»;

Η ανοιχτή επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων προς τον μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης είναι:

Σεβασμιώτατε,

Με πολλήν θλίψιν ανέγνωσα την είδηση, ότι ο κ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων ωργίσθη καθ’ Υμών, επειδή είπατε, ότι η Βουλή των Ελλήνων ομοιάζει με βόθρο! Ούτε επικροτώ, ούτε όμως και αποδοκιμάζω τόν χαρακτηρισμό! Επιθυμώ όμως να Σας βοηθήσω στην Απολογία Σας. Γι’ αυτό και παρακαλώ πρίν δώσετε μιά οποιαδήποτε απάντηση στον κ. Βούτση να τον ερωτήσετε:

Κύριε Πρόεδρε,

* Παρακαλώ, γνωρίστε μου σε ποιό χώρο της κατοικίας των οι άνθρωποι πάνε, φορώντας όχι παπούτσια και κάλτσες, αλλά τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ ΤΟΥΣ; Ασφαλώς στον «καμπινέ» και όχι βέβαια στο σαλόνι του σπιτιού τους! 

* Πως, λοιπόν, και γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε, όταν Βουλευτής και Υφυπουργός της Κυβερνήσεώς σας προσήλθε στη Βουλή φορώντας ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ; Μήπως αυτός ο κύριος υποβίβασε τον θεσμό της Βουλής; 

* Επί πλέον σας ερωτώ: Μήπως τα παρακάτω λόγια σας, χωρίς άλλη επεξεργασία, επιβεβαιώνουν τά λόγια μου; Διότι με δηλώσεις σας είπατε τα εξής φοβερά λόγια: «Η αξιωματική Αντιπολίτευση ξεκινάει από την αμηχανία, περνά στην νευρικότητα και φθάνει στην εξαλλοσύνη»! Αλήθεια, λοιπόν, όταν κάποιος χάνει την ηρεμία του, καί από την νευρικότητα φθάνει στην εξαλλοσύνη, ελέγχει άραγε τα λόγια του; Ασφαλώς όχι! Τότε ακριβώς το στόμα του ανθρώπου γίνεται ένας αληθινός βόθρος, από τον οποίον μόνον δυσοσμία αναδύεται! 

* Ώστε, κ. Πρόεδρε, μήπως είναι η ώρα να πάτε σε κάποιο ψυχο-οφθαλμίατρο και να ελέγξετε τήν πνευματική Σας όραση; 

 Εμείς για να Σας βοηθήσουμε, παραθέτουμε την φωτογραφία του Υπουργού με τις ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ!

Σεβασμιώτατε,Καθώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, ο κ. Βούτσης εμφανίζεται είτε ως αγράμματος είτε ως μοχθηρός ψευδολόγος! Χθές από το Κανάλι ΕΡΤ είπε και κάτι άλλο: «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»! Υποδείξτε του, λοιπόν, νά ανοίξει το Σύνταγμα των Ελλήνων, όπου στο άρθρο 3 αναγράφονται και τα εξής: «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού»! 

Και έπειτα να τον ερωτήσετε: Κύριε Βούτση, τι είσθε; 

* ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ;

* ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ;

* ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΣ;

* ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ;ή 

* ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ;

Για Σας, λοιπόν, και για τους ομοίους με Εσάς κάθε βράδυ στην Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος ψάλλουμε τα εξής: «Οἱ μισοῦντες Σιών, αἰσχύνθητε ἀπό τοῦ Κυρίου, ὡς χόρτος γάρ πυρί ἔσεσθε ἀπεξηραμένοι» (Ἀντίφωνον τῶν Ἀναβαθμῶν, Μικρά Παράκλησις). Αλλά και σε κάθε Εσπερινό επίσης παρακαλούμε τον Χριστό μας με τα λόγια: «Ἐκλείποιεν ἁμαρτωλοί ἀπό τῆς γῆς καί ἄνομοι, ὥστε μή ὑπάρχειν αὐτούς. Εὐλόγει ἡ ψυχή μου τόν Κύριον» (Προοιμιακός) Και έπειτα από αυτά όλοι μαζί να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ! Επί δε τούτοις διατελώ Με περισσήν αγάπην για τον Χριστό μας και για την Ορθοδοξία μας

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣΚαλάβρυτα, 10 Αυγούστου 2017

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διακατεχόμενος από μεγάλη οργή και αγανάκτηση για όλους αυτούς τους πολεμίους της Ορθοδοξίας μας, τους Γαβρόγλουδες και τους Βούτσηδες, κατ’ ανάγκην διακόπτω την σιωπή μου, καθώς ευρίσκομαι περιοδεύοντας εδώ πάνω στα μαρτυρικά χώματα των Καλαβρύτων και παρακαλώ τον Θεόν να μας προστατεύσει από όλους αυτούς τους αστοιχείωτους, οι οποίοι Κυβερνούν τον Τόπο μας. 

ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ 

ΑΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΞΙΣΤΑΜΑΙ! 

Οι θεωρούμενοι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ, Πατριωτικοί κλπ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Γιατί σιωπούν; 

Κύριε Κυριάκο Μητσοτάκη, 

Κύριε Πάνο Καμμένε, 

Κυρία Φώφη Γεννηματά, 

Εσείς δεν ακούσατε τίποτα; 

Είμαστε ή «Δεν είμαστε λαός Ορθόδοξος»; 

Δώστε μας μια απάντηση!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter