Ο Αμβρόσιος θα κάνει το χατίρι της… Παναγίας και δεν θα παραιτηθεί

Ο Αμβρόσιος θα κάνει το χατίρι της… Παναγίας και δεν θα παραιτηθεί

Δεν πάει πουθενά ο Αμβρόσιος. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας αποφάσισε να παραμείνει στον Επισκοπικό θρόνο μιας και είναι θέλημα της… Παναγίας.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος καταδικάστηκε που προ ημερών σε εφτά μήνες φυλάκιση και 10.000 ευρώ πρόστιμο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων με την περιβόητη φράση «φτύστε τους».

Αν και ο ίδιος είχε προαναγγείλει την παραίτησή του αναφέροντας ότι θα έφευγε από τη θέση του τον Αύγουστο του 2018, μετά έδωσε παράταση και είπε πως θα παρέμενε μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τις δηλώσεις του για τους ομοφυλόφιλους. Όμως ούτε και τώρα θα κάνει τα λόγια του πράξη. Αν και είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι είχε έτοιμη την επιστολή της παραίτησής του προς την Ιερά Σύνοδο, αποφάσισε να μην παραιτηθεί αφού τα… σχέδια της Παναγίας για εκείνον είναι άλλα.

Συγκεκριμένα την περασμένη βδομάδα ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τέλεσε Θεία Λειτουργία στην Παναγία Τρυπητή και προσευχήθηκε στην Παναγία καλώντας την να τον οδηγήσει στην σωστή απόφαση. Προφανώς του απάντησε θετικά η Παναγία καθώς πλέον δηλώνει ότι παραμένει στην πρώτη γραμμή και θα αγωνιστεί, συνδέοντας την απόφασή του με την κίνηση της κυβέρνησης να σταματήσει τη μισθοδοσία των εφημέριων από το ελληνικό δημόσιο.

«Οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα αίμα για την Ελλάδα κι αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ κι αυτός είναι ο λόγος που κάμφθηκαν από την παρουσία των ιερέων και δεν θα τους αφήσω. Θα μείνω να αγωνιστώ» δήλωσε.

«Ήρθαν εδώ εβδομήντα ιερείς, να μην τους κάνω το χατίρι; Επιθυμούσα να έχω περισσότερο χρόνο για προσευχή, να αφήσω τις τιμές και τις δόξες, να πάω στην Εκκλησία σαν χριστιανός να εκκλησιαστώ, να πάω σε ένα εξωκκλήσι να εξομολογήσω, να κάνω έργο ιεραποστολικό, ώστε να σταματήσω να ασκώ διοίκηση. Όμως οφείλω να σταθώ στο πλευρό των κληρικών αυτών τις ώρες» είπε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter