Ο αμερικανός πρέσβης αδειάζει δημόσια Μαρινάκη και Άδωνη για τη ναυτιλιακή συμφωνία με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου (Photo)

Ο αμερικανός πρέσβης αδειάζει δημόσια Μαρινάκη και Άδωνη για τη ναυτιλιακή συμφωνία με τον αμερικανό υπουργό Εμπορίου (Photo)

Με μια ασυνήθιστη για τη θέση του δήλωση, που υποδηλώνει και τη σοβαρότητα του θέματος, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, αισθάνθηκε την ανάγκη να διαψεύσει το σχολιασμό του Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε με ανάρτησή του στο Twitter να δώσει αντικυβερνητική διάσταση στη ναυτιλιακή συμφωνία Μαρινάκη με εταιρεία του αμερικανού υπουργού Εμπορίου.

Δημιουργώντας ερωτήματα για την ακριβή φύση αυτής της συμφωνίας, αλλά και τον συμβολισμό της, μια και τα ΜΜΕ του ομίλου Μαρινάκη επιχειρούσαν να την παρουσιάσουν ως… θριαμβευτικό τεκμήριο αθωότητάς του, όπως άλλωστε και ο Άδωνης, ο αμερικανός πρέσβης χρειάστηκε έξι λέξεις για να «αδειάσει» το αφήγημα.

Συγκεκριμένα, μισή ώρα μετά από την ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στο Twitter, με την οποία είχε σπεύσει να θριαμβολογήσει για το deal Μαρινάκη, χρησιμοποιώντας –τι άλλο- το πρωτοσέλιδο των «Νέων», ο Τζέφρι Πάιατ του απάντησε ότι «Οι τίτλοι είναι λάθος, φίλε μου».

Το πρωτοσέλιδο των «Νέων» ανέφερε «Στρατηγική συμφωνία Ευάγγελου Μαρινάκη και Wilbour Ross. H Capital Product Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή και η DSS Holdings, συμφερόντων του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου συγχωνεύονται και αλλάζουν τα δεδομένα στον χώρο της διεθνούς ναυτιλίας».

Ο Άδωνης λοιπόν, προσπάθησε να στηρίξει ένα αφήγημα επιθετικό προς την κυβέρνηση και αθωωτικό για τον Μαρινάκη, εισπράττοντας όμως την άμεση απάντηση του αμερικανού πρέσβη, η οποία και δημιουργεί ιδιαίτερη αίσθηση.

«Αμηχανία στους Τσίπρα/Καμμένο για αυτό. Πρώτον είναι αδύνατον οι ΗΠΑ να επέτρεπαν στον Υπουργό τους, να υπογράψει τέτοια συμφωνία αν αμφισβητούσαν τη νομιμότητα των χρημάτων Μαρινάκη και ο συνέταιρος του πλέον, ήταν ο βάσιμος επίσημος προσκεκλημένος του Τσίπρα στη ΔΕΘ», γράφει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Οι τίτλοι είναι λάθος, φίλε μου», απαντά ο Τζέφρι Πάιατ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter