Ο Αμερικανός πρέσβης διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αμερικανός πρέσβης διαψεύδει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ ενέπλεξε η ΝΔ και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να αντικρούσει τα όσα εδώ και καιρό γράφονται στον Τύπο για την εν εξελίξει έρευνα του FBI για την Ελβετική Novartis και τις πρακτικές της και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Πάιατ στο γραφείο του στη Βουλή και αμέσως μετά με ανακοίνωσή της η ΝΔ γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε στον κ. Μητσοτάκη πως «η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «Εφόσον ο πρέσβης γνωρίζει ότι πράγματι δεν υπάρχουν στοιχεία από έρευνα για πολιτικούς τότε ακυρώνεται ένα επιχείρημα της κυβέρνησης ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις που θα ‘‘δέσουν’’ τις καταθέσεις των προστατευμένων μαρτύρων».

Είναι βέβαια προφανές πως το FBI δεν ερευνά Έλληνες πολιτικούς αλλά τη Novartis και αν στο πλαίσιο της έρευνάς του «πέσει» πάνω σε Έλληνες ή άλλης χώρας πολιτικούς θα ενημερώσει όταν εκείνο κρίνει σκόπιμο, για λόγους προστασίας της δικής του έρευνας, τις αρχές των χωρών αυτών.

Στο θέμα ενεπλάκει και η Κυβέρνηση η οποία μέσω του διπλωματικού συμβούλου του Πρωθυπουργού Βαγγ. Καλπαδάκη, επικοινώνησε με τον Αμερικανό Πρέσβη, ο κ. Τζέφρι Πάιατ ο οποίος, πάντα κατά το Μαξίμου, διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον Κ. Μητσοτάκη ουδέποτε αναφέρθηκε στο εάν υπάρχουν ή όχι Έλληνες πολιτικοί στις έρευνες του FBI για το σκάνδαλο Novartis.

«Εξάλλου, δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί ως προς την ουσία της υπόθεσης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνησή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα» σχολιάζουν με νόημα κυβερνητικές πηγές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter