Ο ανασχηματισμός έρχεται αλλά και το δίλημμα

Ο ανασχηματισμός έρχεται αλλά και το δίλημμα

Με ένα τεράστιο μηχανισμό παραγωγής ψέματος βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία κατά την Θερινή περίοδο, γνήσια συνέχεια της προεκλογικής της εκστρατείας.

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που εξελέγη στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, ένα χρόνο πριν, όλοι γνώριζαν πως θα είχε μεγάλη ανάγκη του μηχανισμού αυτού για να μπορέσει να επικρατήσει στην πολιτική προπαγάνδα αφού ήταν γνωστό πως οι πράξεις θα διέφεραν από τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις.

Η δημιουργία μιας πλαστής εικόνας, είτε πρόκειται για τις επιχειρήσεις, είτε για το εισόδημα των πολιτών, είτε για την πορεία της οικονομίας θα έπρεπε να είχε τη συνεχή στήριξη των κέντρων και των παραμηχανισμών που είχαν δημιουργηθεί το προηγούμενο διάστημα ώστε να καλυφθεί όλη η αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα…

Ο μηχανισμός αυτός φάνηκε ακόμα πιο απαραίτητος όταν έπεσαν στο τραπέζι οι προτάσεις για πρόωρες εκλογές στο τέλος του καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου. Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην έχει αποφασίσει ακόμα, αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί από τον ορίζοντα.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως η Νέα Δημοκρατία αντιμετωπίζει την κοινωνία σαν να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο.

Από τα τρολ του διαδικτύου έως τους πληρωμένους κονδηλοφόρους, περνώντας μέσα από τα εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ ο μόνος στόχος ήταν και παραμένει να αφοπλιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλη σκέψη, να δημιουργήσουν όνειρο και ελπίδα, να αποπροσανατολίσουν, να σκεπάσουν και να χειραγωγήσουν.

Θέλουν να βρίσκονται σε ένα συνεχές προβάδισμα σαν να βρίσκονται πάντα υπό τον εφιάλτη μιας ήττας…

Η πανδημία πάντως τους αναστάτωσε αν και σε μερικά τους βοήθησε.

Από τη μία έκρυψαν κάτω από το χαλί τα μεγάλα προβλήματα στην Οικονομία και την Ανάπτυξη που διαφάνηκαν ήδη από το Νοέμβριο του 2019…

Από την άλλη ωστόσο ο ίδιος ο κορονοϊός, αν και προσφέρει τη δυνατότητα χειραγώγησης των μαζών, είναι και μία βραδυφλεγής βόμβα.

Δεν ξέρεις πότε και αν θα σκάσει. Γιατί η τύχη δεν είναι πάντα με το μέρος σου…

Ούτε μπορείς να δικαιολογείς για μεγάλο διάστημα την απραξία, την αύξηση της ανεργίας και τα λουκέτα.

Η απόφαση για εκλογές κατά τον Σεπτέμβριο δεν είναι δεδομένη σύμφωνα με πληροφορίες, αν και δέχεται συνεχείς εισηγήσεις. Ο ανασχηματισμός ωστόσο φαίνεται μονόδρομος.

Αρκετά δύσκολος στο πλαίσιο των ισορροπιών της ΝΔ και των σχέσεων με τον Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να αποπροσανατολίσει, να δημιουργήσει συζήτηση και προσδοκίες. Να εμφανιστεί σαν πορεία προς τα μπρος. Δύσκολα πράγματα με τόσα δεξιά και ακροδεξιά βαρίδια…

Θα είναι άνευ ουσίας αφού η ΝΔ δεν έχει πάγκο και ταυτόχρονα δεν αλλάζει τα σχέδιά της. Μπούσουλας το κέρδος των λίγων, η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, η υποχωρητικότητα ακόμα και στα εθνικά θέματα στο όνομα της οικονομίας και βέβαια η πλήρης συμπίεση μισθών και συντάξεων.

Η συνεχής αφαίμαξη του κράτους και οι ιδιωτικοποιήσεις είναι κάτι δεδομένο.

Είναι ωστόσο πρωτοφανές το πως οι μηχανές της προπαγάνδας είναι συνεχώς αναμμένες, κάτι που ωστόσο μπορεί να κουράσει σε βάθος χρόνου ένα κόμμα.

Επί χρόνια ζούσαν ζητώντας εκλογές, τώρα προφανώς ζουν με το φόβο των εκλογών… Υπό το φόβο μην ξεσκεπαστούν!

Αν τις αποφασίσει ο πρόεδρος!

Εξ ου και η προσπάθεια να πείσει για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, οι copy-paste ομιλίες των νεοδημοκρατών στη Βουλή όλες με επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι ο συνεχής φόβος, τα δώρα στους καναλάρχες, οι επισκέψεις στο Μάτι…

Μπορεί στις προηγούμενες εκλογές να είχαν το «δώρο» της Βόρειας Μακεδονίας όπου κατέβασαν τα λάβαρα ενώ δήλωναν πως δεν μπορεί να αλλάξουν τίποτα, αλλά η Τουρκία απέναντι είναι άλλο κεφάλαιο.

Γιατί όπως φαίνεται η Γερμανία πιέζει για λύσεις και παραχωρήσεις, ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα και να επιδείξει ισχύ.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ ή μάλλον ο πρωθυπουργός φαίνεται να σκέφτεται λύσεις, μάλλον με παραχωρήσεις στο όνομα της Οικονομίας και της Ανάπτυξης που το κόμμα του δεν είναι έτοιμο να δεχθεί, ούτε η Αντιπολίτευση. Ακόμα λιγότερο ίσως το εκλογικό σώμα.

Η μυστική συνάντηση στο Βερολίνο ενίσχυσε αυτές τι υποψίες και τώρα τρέχουν για να σωθούν στην κοινή γνώμη, λίγο καθυστερημένα, δηλώνοντας πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα…

Δεν φαίνεται ωστόσο να είναι αυτή η άποψη και των ισχυρών, ακόμα χειρότερα της Τουρκίας που θέτει όλα στο τραπέζι…

Αλλά έτσι δεν πας σε εκλογές με απλή αναλογική που είναι δίκοπο μαχαίρι…

Μόνον αν καταφέρουν να πείσουν το εκλογικό σώμα, όπως έκαναν και τότε με τη Συμφωνία των Πρεσπών… Άλλα να λένε, άλλα να εννοούν. 

Εξάλλου είναι συνηθισμένη η Νέα Δημοκρατία στη διγλωσσία.

Μόνον που η συνταγή δεν πετυχαίνει πάντα! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter