Ο Ανδρουλάκης υπερασπίζεται τον Ράμμο και καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Ο Ανδρουλάκης υπερασπίζεται τον Ράμμο και καταγγέλλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για αδιανόητη και βάναυση στοχοποίηση των ανεξάρτητων Αρχών κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στηρίζοντας ουσιαστικά τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) Χρήστο Ράμμο.

Κατά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα «για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα».

Παράλληλα, ουσιαστικά στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ (“θυσία για να μείνει η χώρα στο ευρώ”) περιλαμβάνοντας ουσιαστικά έτσι και τη διακυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου αλλά και τις επιλογές συνεργασιών (με κριτήριο “το καλό της πατρίδας”), του δείχνοντας προφανώς σε αυτό το πλαίσιο τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ το 2012. Έτσι εμμέσως τάσσεται και υπέρ του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρου της τότε συγκυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου στην αντιπαράθεσή του με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου και στελέχη… ακροκεντρώων για το “Μένουμε Ευρώπη”, συνδέοντας ως κρίσιμο ευρωπαϊκό κεκτημένο την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και την προστασία των Αρχών του κράτους Δικαίου. Την ίδια ώρα βέβαια, η Χαριλάου Τρικούπη αντιμετωπίζει πολιτικές επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σαν τις διαφορετικές πλευρές του ίδιου νομίσματος.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι αδιανόητο να στοχοποιούνται με ένα βάναυσο τρόπο άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίζονται για τις ανεξάρτητες αρχές και τα δικαιώματα του πολίτη.
Με έναν τρόπο, που θυμίζει απόλυτα την προηγούμενη Κυβέρνηση. Και το λέω διότι σήμερα έχω συγκλονιστεί από τα πρωτοσέλιδα κάποιων εφημερίδων διότι είναι τα ίδια με άλλο χρώμα από αυτά επί ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικά χρόνια.

Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία όποιος δεν υπηρετεί το αφήγημα και την εισήγηση της κεντρικής εξουσίας να βάλλεται ηθικά και πολιτικά. Αυτό δεν είναι ένα κανονικό ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα.

Το δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι ή με αυτούς που είναι ικανοί για όλα αρκεί να έχουν μια θέση εξουσίας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, εις βάρος των θεσμών και της Δημοκρατίας ή με αυτούς που είναι ικανοί να τα θυσιάσουν όλα για να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, ευημερία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα. Αυτή η παράταξη ήταν πάντα στην όχθη του δεύτερου κρίσιμου πολιτικού συστήματος, που κράτησε εν τέλει τη χώρα στη ζώνη του ευρώ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter