Ο ανιστόρητος Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΕΑΜ

Ο ανιστόρητος Κυριάκος Μητσοτάκης και το ΕΑΜ

Εκεί στη Νέα Δημοκρατία και δη στο «επιτελείο» ξέμειναν από επιχειρήματα – όχι πως η προπαγάνδα χρειάζεται τεκμηρίωση. Για αυτό και καταφεύγουν στο παλιά μου τέχνη κόσκινο, στην τεχνητή αναβίωση του κλίματος αμφισβήτησης του πατριωτισμού της Αριστεράς. Από βήματος Βουλής ο πρωθυπουργός δε δίστασε – δεν ντράπηκε είναι η σωστότερη λέξη – να αναφερθεί στον ύμνο του ΕΑΜ ως διχαστικό… Πάλι καλά που δε μας είπε «Εαμοβούλγαρους»… Δεν περιμέναμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα γνώριζε ή θα σεβόταν την Ιστορία. Το έχει αποδείξει άλλωστε από την απαξιωτική αναφορά του στον Γρηγόρη Λαμπράκη ως την «αντιστασιακή δράση» του ιδίου στη Χούντα…

Το ΕΑΜ ένωσε τους Έλληνες, ανιστόρητε κ. Μητσοτάκη. Τους ένωσε στον κοινό εθνικό απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ενάντια σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους κατακτητές που υποδούλωσαν τη χώρα, που καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην πείνα του ΄42, που νοσταλγούσε και ο Άδωνις, που εκτέλεσαν χιλιάδες αμάχους, που έκαψαν τα χωριά μας, που κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Με 1.500.000 μέλη με πάνδημη συμμετοχή ανδρών και γυναικών όλων των τάξεων, όλων των ηλικιών, στις πόλεις και την ύπαιθρο το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα, μας έφερε και τη λευτεριά. Αλλά κυρίως διεκδίκησε και έδωσε το όραμα για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία όπου ο λαός θα ήταν αφέντης στο τόπο του. Και την ελπίδα αυτή που γέμισε την ψυχή του απλού λαου, τα όνειρα που λίγο κόντευαν να γίνουν πράξη, δεν του συγχώρησαν ποτέ οι ποικιλώνυμοι αντίπαλοί του. Ο απών από το εθνικό προσκλητήριο παραδοσιακός πολιτικός κόσμος και οι κάθε λογής συνεργάτες των κατακτητών συσπειρωμένοι γύρω από τους ξένους προστάτες και τον βασιλιά, το διάδοχο του οποίου προσκύνησαν ουκ ολίγοι από το κόμμα σας, τη ΝΔ,  λύσσαξαν να ακυρώσουν την ΕΑΜική εμπειρία. Ποινικοποίησαν οποιαδήποτε αναφορά στο ΕΑΜ και έστειλαν χιλιάδες στις φυλακές, τα ξερονήσια και τη Μακρόνησο.

Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να αναγνωριστεί το ΕΑΜ και η Εθνική μας Αντίσταση από την κυβέρνηση του Αντρέα Παπανδρέου. Το ΕΑΜ τιμάται από το 1982 από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, σε κάθε μαρτυρικό τόπο, σε κάθε μνημείο των ηρωικών μαχών, σε κάθε μέρος θυσίας. Ακόμα και οι εν ενεργεία υπουργοί σας, κ.Μητσοτάκη, καταθέτουν στεφάνια και βγάζουν λόγους στο Γοργοπόταμο και την καλύβα Στεφανή, από όπου ξεκίνησε ο Άρης και τα παλικάρια του το αντάρτικο….

Ποιος λοιπόν εκφέρει διχαστικό λόγο, κ. Μητσοτάκη; Ποιος επαναφέρει τη μετεμφυλιακή προπαγάνδα της εθνικοφροσυνης; Ποιος αναπαράγει τα πέτρινα χρόνια που οι πατριδοκάπηλοι βάφτισαν τους εαυτούς τους «εθνικόφρονες» και όλους τους άλλους «μιάσματα»; Ο λαός δεν ξεχνά ποιοι ήταν οι αληθινοί πατριώτες και ποιοι οι δωσιλογοι συνεργάτες των Ναζί.  Όπως δεν ξεχνά και ποιοι είναι οι πολιτικοί τους επίγονοι με τους οποίους εναγκαλίζεστε σήμερα.

Τιμή μας και καμάρι μας το ΕΑΜ. Τιμή μας και καμάρι μας η αναφορά στο ένδοξο παρελθόν της Εθνικής μας Αντίστασης. Τιμή μας και καμάρι μας, ιδιαίτερα όταν τρέχει η συζήτηση για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή την οποία δεν τολμάτε καν να αναφέρετε ως ναζιστική.

Διαβάστε επίσης

Κρυμμένος στο καταφύγιο του πατριωτισμού ο Μητσοτάκης

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πείτε μας γιατί παρακολουθούσατε τη μισή χώρα και θα συμμετέχουμε στις ψηφοφορίες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter