Ο ανοικονόμητος Οικονόμου

Ο ανοικονόμητος Οικονόμου

Του Homo TiVius

Πριν από λίγο ο Νίκος Φίλης ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook την πιο κάτω ανάρτηση αναφορικά με την παρουσία του στη σημερινή εκπομπή των Οικονόμου – Παυλόπουλου στον Σκάι.

Η διατύπωση διαφορετικής άποψης απ’ ό,τι επιτάσσει το Μαξίμου στοχοποιείται ανερυθρίαστα από τους δημοσιογράφους του καναλιού του Φαλήρου, οι οποίοι ενσαρκώνουν μια χαρά τον ρόλο του παιδαγωγού παλιάς κοπής, του παιδαγωγού μέσα και μετά τον Εμφύλιο. Αυτό λέγεται δημοκρατία – αν ο Οικονόμου έβαζε τιμωρία τον Νίκο Φίλη στη γωνία του στούντιο με το ένα πόδι σηκωμένο, τότε, ναι, ένα πρόβλημα ποιοτικό στο πολίτευμα θα το είχαμε. Αλλά δεν τον έβαλε.

Ακολουθεί το ποστ του Νίκου Φίλη:

Μαθήματα «εθνικής συνείδησης» από τον Σκάι

Ημουν το πρωί στον Σκάι, στην εκπομπή των δημοσιογράφων Οικονόμου και Παυλόπουλου. Κύριο θέμα τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών με την επικράτηση του νεοφασιστικού και ρατσιστικού κόμματος «Αδέρφια της Ιταλίας». Δε θέλω να κάνω κρίσεις για τις συνθήκες στο πάνελ – και γι’ αυτό θα παραθέσω ορισμένα στοιχεία. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Οι δύο δημοσιογράφοι με διέκοψαν περισσότερες από 30 φορές σε δέκα λεπτά. Ορισμένες από αυτές με ερωτήσεις και σχόλια όπως:

«Εσείς που είστε υπέρ των μεταναστών, δεν βλέπω να ανεβαίνετε όμως…»,

«Οι δικές σας πολιτικές γιατί δεν εισπράττουν;»,

«Εσείς λέτε, φέρτε εδώ μετανάστες από το πρωί ως το βράδυ»!

Πού και πότε το είπαμε αυτό; Συνεχίζω λοιπόν επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: καθήκον μας η φύλαξη των συνόρων, αλλά ταυτόχρονα υποχρέωσή μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, να μην προχωρούμε σε push-backs, να μην διακινδυνεύουν με τέτοιες πρακτικές ανθρώπινες ζωές και να εξετάζουμε τα αιτήματα ασύλου.

Ερχεται μια ακόμη διακοπή: «Λέτε ανοιχτά σύνορα! τι φυλάτε τα σύνορα; Εσείς τους λέτε περάστε» (σ.σ.: υποτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς τους πρόσφυγες). Κι αυτό δεν μου το λέει ο βουλευτής της ΝΔ που ήταν παρών. Μου το λέει ο δημοσιογράφος!

Και συνεχίζει ο κ. Οικονόμου, που μέχρι προχθές έλεγε ότι η συζήτηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών «κούρασε»: «Αυτά τα είπε ο Ερντογάν στον ΟΗΕ, που έδειχνε φωτογραφίες. Εμείς είμαστε Ελληνες». Και πρωινό μάθημα λοιπόν από το δημοσιογραφικό επιτελείο του Σκάι περί… της εθνικής μου συνείδησης. Εγώ και οι υπόλοιποι Ελληνες δεν δικαιούμαστε να επικρίνουμε την κυβέρνηση και τις πρακτικές της, όταν είναι παράνομες. Οταν το κάνουμε, ταυτιζόμαστε με τον πρωθυπουργό της γείτονος. Πέρα από το ευτελές, να θυμίσω (γιατί κάνανε ότι δεν το ξέρουν) την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και την υποχρέωση καταβολής μεγάλων αποζημιώσεων, ακριβώς για πνιγμούς προσφύγων στο Φαρμακονήσι. Επί Σαμαρά. Που θα πληρώσουν οι Ελληνες φορολογούμενοι. Αλλά να θυμίσω και τι είναι εθνικό: «Το αληθές»!

Θα σκεφτείτε αρκετοί, «γιατί συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοια πάνελ»; Η απάντηση είναι βέβαια, γιατί ο σταθμός έχει εμβέλεια σε όλη την Ελλάδα, ως το πιο μικρά χωριά.  Δεν μπορούμε, με τυχόν απουσία μας, να αφήνουμε τη διαστρέβλωση ασχολίαστη. Ιδιαίτερα όταν με τη φωνή και τις απόψεις μας πετυχαίνουμε τέτοιου είδους πολιτικές συμπεριφορές να μην πετυχαίνουν το σκοπό τους. Μην το παρακάνουν όμως!

Τα ίδια έκαναν και πριν από το 2015, αλλά πήραν την απάντηση στις κάλπες. Οι πολίτες υποφέρουν από την ακρίβεια, τον πόλεμο, τη δυσφήμιση των κινητοποιήσεων και τον αυταρχισμό. Μορφή αυταρχισμού είναι και η μιντιακή επιχείρηση χειραγώγησης του πολίτη.

Για να ελέγξει ο καθένας αβίαστα τα λεγόμενά μου, παραθέτω το σχετικό βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter