«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις», ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη Θεωρία των Πάντων, παρουσιάζεται μία και μόνο ημέρα, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στο νέο ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Μία ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση, με πρωταγωνιστή «κάποιον» που, ενώ γνωρίζει «τα πάντα», τα κρατά για τον εαυτό του… Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος αρχίζει να θέτει παράξενα ερωτήματα, προσκαλώντας το κοινό σε ένα συναρπαστικό ταξίδι: από το απειροστά μικρό έως την απεραντοσύνη του Διαστήματος, από το «εδώ και τώρα» έως την απαρχή του Σύμπαντος και από τον τρισδιάστατο χώρο στον παράξενο κόσμο των κρυφών διαστάσεων. Θα μας αποκαλύψει, άραγε, τα μυστικά του στο τέλος του ταξιδιού μας;

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή ψηφιακή παραγωγή του Miraikan, του Εθνικού Μουσείου Αναδυομένων Επιστημών και Καινοτομίας της Ιαπωνίας, που έχει ήδη αποσπάσει το βραβείο «καλύτερης εκπαιδευτικής παραγωγής», από τον Διεθνή Οργανισμό Πλανηταρίων (IPS – International Planetarium Society), στο Φεστιβάλ του Μπρνο στην Τσεχία, καθώς και το βραβείο «καλύτερης πρακτικής» από το Advanced Imaging Society στην Ιαπωνία.

Την ημέρα αυτή και μόνον (Τρίτη 20 Δεκεμβρίου), θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις (ώρα 18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διάθεση των οποίων θα πραγματοποιηθεί στο ταμείο του Πλανηταρίου, από τις 18:00 και έως εξάντλησης των διαθέσιμων θέσεων. Προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω και για ενήλικες.

Μία παράσταση πλανηταρίου για την «Θεωρία των Πάντων»

«Ο Άνθρωπος από τις 9 Διαστάσεις» είναι μία παράσταση πλανηταρίου για την «Θεωρία των Πάντων», δηλαδή τον απώτερο στόχο της φυσικής να περιγράψει τα βασικά δομικά συστατικά της ύλης και τις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης με μία ενιαία συνεπή θεωρία.

Συνδυάζει ζωντανές σκηνές δράσης, εντυπωσιακά γραφικά, αλλά και τις πλέον σύγχρονες τεχνικές οπτικοποίησης επιστημονικών δεδομένων, προκειμένου να ξεναγήσει στον κόσμο της θεωρητικής φυσικής με έναν μοναδικό τρόπο.

Σήμερα, είναι μια συναρπαστική εποχή για τη Φυσική. Οι αντιλήψεις μας για τον μικρόκοσμο των στοιχειωδών σωματιδίων και τον μακρόκοσμο του Σύμπαντος είναι αντιφατικές. Οι θεωρητικοί φυσικοί προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις αντιφάσεις αυτές και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την ανάπτυξη μιας ενιαίας «Θεωρίας των Πάντων».

Η συγκεκριμένη παράσταση είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στον νέο κόσμο των παλλόμενων χορδών και των κρυφών διαστάσεων, που προβλέπει η θεωρία των υπερχορδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την οπτικοποίηση των επιστημονικών δεδομένων, χρησιμοποιήθηκε το πλέον έγκυρο πρόγραμμα προσομοίωσης του Σύμπαντος, το Ιllustris project. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ, που δημιουργήθηκε από ομάδα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Harvard, του ΜΙΤ, καθώς και του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Πληροφορίες

Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο – Ίδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387 – Π. Φάληρο (είσοδος από οδό Πεντέλης 11). Το Ίδρυμα Ευγενίδου είναι προσβάσιμο και φιλικό σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή και χειλεανάγνωσης, κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936 177143, στο fax: 210 9417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: public@eef.edu.gr. Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter