Ο αντ’ αυτού, τα «γυμνάσια» και το χακάρισμα της Βουλής

Ο αντ’ αυτού, τα «γυμνάσια» και το χακάρισμα της Βουλής

Δεν είναι μόνο τα γρανάζια της γραφειοκρατίας που δεν σπάνε εντός της Βουλής αλλά και οι αυλικοί του προέδρου που φροντίζουν να επιτείνουν το πρόβλημα μέσω της απρέπειας που τους χαρακτηρίζει. Αποτέλεσμα αυτών, οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες να ισορροπούν ανάμεσα στην αδυναμία λήψης δημόσιων εγγράφων και στο χακάρισμα των προσωπικών τους e-mails.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Βουλή αποδείχτηκε έρμαιο των χάκερς. Εκτός από την παραβίαση του συστήματος, στόχος έγιναν και τα e-mails προσωπικού και δημοσιογράφων. Μάλιστα, οι χάκερς προωθούσαν απειλητικά mails από τους ίδιους τους παραβιασμένους λογαριασμούς προσωπικού και δημοσιογράφων.

Παράλληλα, δημοσιογραφικός άθλος θεωρείται η λήψη δημόσιων στοιχείων και εγγράφων στο πλαίσιο του ρεπορτάζ. Πέρα από το μόνιμο πρόβλημα με τις ηλεκτρονικές ονομαστικές ψηφοφορίες, ακόμα και έγγραφα που κατατίθενται στα πρακτικά της Ολομέλειας πρέπει να τύχουν… πολύωρης επεξεργασίας και έγκρισης για να αξιοποιηθούν δημοσιογραφικά.

Σε καμία περίπτωση το πρόβλημα δεν αφορά τους υπαλλήλους, αλλά τους… επιτελικούς διεκπεραιωτές που τοποθετήθηκαν πλησίον του προέδρου της Βουλής. Όσο επικοινωνιακός κι αν είναι ο Κων. Τασούλας -ο οποίος η αλήθεια είναι ότι δεν αρνείται να απαντήσει καμία ερώτηση, το έλλειμμα των τοποθετημένων υφισταμένων του επιτείνεται από τους άξεστους τρόπους τους.

Οι εκάστοτε αντ’ αυτού του προέδρου της Βουλής έχουν το δυσμενές προνόμιο να τοποθετούν τις δικές τους ψηφίδες στο δημόσιο προφίλ εκείνου που διατηρεί το τρίτο τη τάξει πολιτειακό αξίωμα. Αν νομίζουν πως με τα δημοσιογραφικά γυμνάσια, τον αντιεπαγγελματισμό και την απρέπεια προστατεύουν τον πρόεδρο, τότε αυτό το θα το αποδείξει το φώτο φίνις. Άλλωστε, όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ακόμα και οι επιτελικοί κηπουροί ή οι κηπουροί σε ρόλο επιτελικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter