Ο Άντι Γουόρχολ και το κινηματογραφικό σύμπαν του, στο Docville

Ο Άντι Γουόρχολ και το κινηματογραφικό σύμπαν του, στο Docville

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατό του πρωτοποριακού καλλιτέχνη το «Flix it στη Στέγη» αφιερώνει 12+ ώρες στον σκηνοθέτη Αντι Γουόρχολ με την προβολή επτά ταινιών του, μια εντατική «διατριβή» γύρω από το φαινόμενο της ποπ αρτ

Η σχέση Κοτοπούλη – Κυβέλης και άλλα άγνωστα περιστατικά μέσα από μια ιστορική ομιλία που έδωσε ο Δημήτρης Μυράτ πριν από 30 χρόνια.

Η Μαντουμπάλα, η Μαγκάλα και η Ζιγκουάλα. Ποιες ήταν οι γυναίκες με τα εξωτικά ονόματα που στοίχειωναν για δεκαετίες τη λαϊκή φαντασία

Γιώργος Τράγκας: Πορτρέτο του Τράγκα του πολλά βαρύ, του ανθρώπου που στην Αμερική θα ήταν ο νούμερο ένα τηλεοπτικός εκκλησιαστής ευαγγελιστής από αυτούς που φωνάζουν «Τον Χριστό μου μέσα», κι όλοι ουρλιάζουν σαν σεληνιασμένοι.

 Γιάννης Στάνκογλου: ο εξαίρετος ηθοποιός δοκιμάζεται σε ένα απαιτητικό έργο, τον «Καλιγούλα» του Καμί που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη- Knutsen, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και μας δηλώνει: «Απορρίπτω την εξουσία και στρέφομαι προς την άγνοια».

Εβδομήντα χρόνια μετά τον αφανισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τη ναζιστική λαίλαπα, ξεκίνησαν οι πρώτες διαδικασίες για την ανέγερση Μουσείου Ολοκαυτώματος και Εκπαιδευτικού Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη γενέθλια πόλης τους. Μέχρι το 2019 η Θεσσαλονίκη, κάποτε η περιλάλητη «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», θα αποκτήσει Μουσείο Ολοκαυτώματος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter