Ο αντισαμαρικός «φύλακας-άγγελος» του Μητσοτάκη

Ο αντισαμαρικός «φύλακας-άγγελος» του Μητσοτάκη

Η Κύρα Κάπη, στενή συνεργάτιδα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δεν δίσταζε να επιτίθεται σε Αντώνη Σαμαρά, Μάκη Βορίδη και Αδωνη Γεωργιάδη

Η Κύρα Κάπη είναι ένα από τα επικοινωνιακά πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Ενα κορίτσι του Columbia», όπως ανέφερε παλαιότερα και η ίδια στο βιογραφικό της, αφού φοίτησε στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον πρωθυπουργό. Εργαζόταν στο πλευρό του Κυρ. Μητσοτάκη ως μέλος της επικοινωνιακής του ομάδας για την καμπάνια ανάληψης της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016, μετά την εκλογική νίκη του, ορίστηκε αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου Τύπου της ΝΔ, θέση στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα.

Ο «φύλακας-άγγελος»

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι η κ. Κάπη κατά το παρελθόν τασσόταν ανοιχτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –ούσα δημοσιογράφος– εναντίον του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και των Αδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη. Κάτι που οδηγεί σε εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το κατά πόσο η ίδια έχει αλλάξει απόψεις για τους συγκεκριμένους πολιτικούς –οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν μεγάλη ισχύ εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας– και το πώς ο πρωθυπουργός την επέλεξε ως στενή του συνεργάτιδα εφόσον εκείνη έχει τόσο άσχημη γνώμη για ανθρώπους που τελικά έγιναν ξανά υπουργοί.

Εκτός και αν τις απόψεις της κ. Κάπη ενστερνίζεται και ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης. Αλλωστε δεν μιλάμε για απλή συνεργάτιδα, αφού όπως διαβάζουμε σε σχετικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας athensvoice.gr, η κ. Κάπη είναι ο «φύλακας-άγγελος» του Κυρ. Μητσοτάκη, «η σκιά όπως λένε πολλοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού δεν πάει ποτέ και πουθενά χωρίς εκείνη δίπλα του».

Στις 9 Φεβρουαρίου 2012 η κ. Κάπη στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter ήταν σαφής για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του πρώην πρωθυπουργού: «Και ο Σαμαράς συνεχίζει να νομίζει ότι διαπραγματεύεται… δηλαδή από εκεί να καταλάβεις ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται». Σε άλλο tweet της στις 15 Ιουνίου 2011 σχολίαζε: «Τελικά ΓΑΠ και Σαμαράς δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στο τι είπαν, φαντάσου να έκαναν κυβέρνηση συνεργασίας! Scary (μτφ. τρομακτικό)!!». Ιδιαίτερα δηκτική παρουσιάζεται όμως και για την κόμμωση του πρώην πρωθυπουργού: «Ο Σαμαράς κάνει τα μαλλιά του με σίδερο ή μήπως έχει κάνει ισιωτική; Μα τόσο ίσια με τόσο ιδρώτα δεν γίνεται…».

Πυρά σε Αδωνη και «φασίστα» Βορίδη

Από τα πυρά της το επίμαχο διάστημα δεν γλιτώνει ούτε ο νυν υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδης, αφού εκτός του στις 25 Νοεμβρίου 2011 γράφει ένα αμφίσημο tweet «Γιατί τόση στήριξη σε Αδωνη;», ήταν πιο συγκεκριμένη σε μετέπειτα tweet της στις 14 Νοεμβρίου 2011: «Από την ημέρα που ανέλαβε ο Αδωνης υφυπουργός Ναυτιλίας τα καράβια είναι δεμένα στα λιμάνια! Τυχαίο; Δε νομίζω!».

Κι αν όλα αυτά δεν αρκούσαν για να αναρωτηθεί κανείς πώς ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να τοποθετήσει την κ. Κάπη σε τόσο υπεύθυνη θέση, αν και γνώριζε τις απόψεις της –εφόσον τα tweets της ήταν δημόσια–, εντύπωση προκαλεί το ότι φαίνεται πως θεωρεί τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη φασίστα. Κι αυτό γιατί στις 17 Ιουνίου 2012 αναπαρήγαγε tweet κάποιου άλλου το οποίο έγραφε: «Απ’ τον Βορίδη ως τον Μιχαλολιάκο, πόσο φασίστας είσαι;».

Πάντως η κ. Κάπη δεν έκρυβε τα φιλικά της αισθήματα προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφού στις 12 Ιουλίου 2011 έγραφε: «Οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Χαρά Κεφαλίδου παραιτήθηκαν από τα βουλευτικά προνόμια! Ενθαρρυντικό όταν βλέπεις βουλευτές να μη μένουν στα λόγια! #proud (μτφ. περήφανη). Αλλωστε οι δυο τους έχουν κοινές απόψεις για θέματα όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι και… το τσιγάρο: Αναρτώντας ρεπορτάζ αναφορικά με το ωράριο των δημόσιων υπαλλήλων η κ. Καπή σχολίασε: «Αντε να αρχίσουν να δουλεύουν και οι δημόσιοι υπάλληλοι», ενώ είναι και εναντίον του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους: «Αυτό που λες στον άλλον με κλειστή πόρτα και θέρμανση μην καπνίζεις δεν αντέχω να αναπνεύσω και η απάντηση είναι δεν γίνεται ρε συ…».

Στην εταιρεία Γριβέα

Η κ. Κάπη είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του Νικήτα Κακλαμάνη όταν διεκδικούσε τη δημαρχία Αθηνών, όπως όμως φαίνεται, τελικά δεν ψήφισε τον νυν βουλευτή της ΝΔ και αντιπρόεδρο της Βουλής, αφού σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα Vice στις 30 Δεκεμβρίου 2015 είχε δηλώσει: «Στο παρελθόν έχω εργαστεί με υποψήφιο δήμαρχο, που κατόρθωσε να με κάνει ανήμερα των εκλογών να ψηφίσω τον αντίπαλό του». Να σημειωθεί πως τη συγκεκριμένη θέση την ανέλαβε ούσα εργαζόμενη –όπως αναφέρει στο βιογραφικό της– της διαφημιστικής εταιρείας του ζεύγους Γριβέα C&C International, στην οποία εργαζόταν και η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Λίνα Στουρνάρα. Το ζεύγος Γριβέα είχε κατηγορηθεί, όπως είχε αποκαλύψει το Documento, ότι διοχέτευε εταιρικά δάνεια σε προσωπικούς λογαριασμούς και συγκεκριμένα φερόταν να έλαβε μέσω της επίμαχης εταιρείας δάνειο από το ΤΤ 17 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δαπανήθηκαν για την εξαγορά τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών που είχαν όμως αρνητική οικονομική θέση. Η εταιρεία είχε αναλάβει τη διοργάνωση των συνεδρίων της ΕΣΔΥ, τα οποία μετέπειτα ανέλαβε η εταιρεία της κ. Στουρνάρα Mindwork Business Solutions.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter