Ο Αντώναρος δίνει τον ορισμό του «τι είναι τρολ»

Ο Αντώναρος δίνει τον ορισμό του «τι είναι τρολ»

Ένα δίκιο το ‘χει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος όταν αναρωτιέται στο “X” (πρώην Twitter), ή μάλλον απαντά στο ερώτημα τι είναι «τρολ».

Γιατί «τρολ» δεν είναι ο ανώνυμος ή και επώνυμος που κάνει κριτική και «πλάκα» γενικά.

«Τρολ» είναι αυτός ή αυτή που με ψεύτικο προφίλ, σχεδόν -αλλά όχι πάντα- ανώνυμα που οργανωμένα και κατευθυνόμενα και συχνά με πληρωμή (με τον έναν ή τον άλλον τρόπο) κατευθύνει την κριτική του έτσι όπως επιθυμούν τρίτοι. Έτσι γίνονται και οργανώνονται μαζικές επιθέσεις προς αναρτήσεις και σχόλια sta στα κοινωνικά δίκτυα και σε σχετικές συζητήσεις.

Το τρολ έχει πρόθεση να προκαλέσει άλλους χρήστες, να δημιουργήσει σύγχυση σε μια συζήτηση και να προκαλέσει αντιδράσεις και αποπροσανατολισμό στη βασική συζήτηση και ανάρτηση, μηδενίζοντας τους στόχους της ανάρτησης. Να αποσυντονίσει δηλαδή τους χρήστες και να «καταστρέψει» ή να αποπροσανατολίσει την αρχική στόχευση περνώντας ένα διαφορετικό μήνυμα αμφισβήτησης.

Για να καταλάβετε καλύτερα trolling είναι όταν σέρνεις στο νερό το δόλωμα… Αν βέβαια η λέξη βγαίνει από εκεί αφού troll είναι και ο άσχημος νάνος ή γίγαντας.

Συχνά ένας τέτοιος χρήστης έχει περισσότερους λογαριασμούς που δεν αντιστοιχούν σε πραγματικό πρόσωπο.

Αυτά γιατί μερικοί νομίζουν πως και η  Χ Μαρία ή ο Χ Γιώργος είναι τρολ γιατί τους αρέσει να κάνουν πλάκα!

Για να είσαι τρολ απαιτείται οργάνωση, μονομέρεια και στόχευση. Συχνά (πολύ συχνά) και αμοιβή με το μήνα ή με την «παρέμβαση»…

Κάτι ξέρει η γαλάζια παράταξη…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter