Ο Άντονι Έρβιν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ (Photo)

Ο Άντονι Έρβιν γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ (Photo)

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η ενέργεια του «χρυσού» Ολυμπιονίκη της κολύμβησης, Άντονι Έρβιν, να γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, στη διάρκεια μίτινγκ που διεξήχθη στη Βραζιλία. 

Ο 36χρονος Αμερικανός υιοθέτησε τη χειρονομία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας σε βάρος των Αφρο-αμερικανών, την οποία πρωτοεισήγαγε πέρυσι ο άσος τος NFL Κόλιν Κάπερνικ. Εκτοτε αρκετοί αθλητές, του αμερικανικού ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων, έχουν επαναλάβει την κίνηση αυτή, είναι όμως η πρώτη φορά που το κάνει κολυμβητής. Σημειωτέον ότι ο Ερβιν είναι μιγάς, καθώς ο πατέρας του είναι Αφρο-αμερικανός (και βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ) και η μητέρα του λευκή, και μάλιστα εβραϊκής καταγωγής.

Ο Άντονι Έρβιν είναι ο μοναδικός κολυμβητής στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια με διαφορά 16 (!) ετών μεταξύ τους. Ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των 50μ. ελεύθερο το 2000 στο Σίδνεϊ, λίγα χρόνια αργότερα αποχώρησε από την ενεργό δράση και αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά επανήλθε και επανέλαβε το θρίαμβό του πέρυσι στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα 35 του χρόνια, νίκη που τον καθιστά τον γηραιότερο «χρυσό» Ολυμπιονίκη στην Ιστορία της κολύμβησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter