Ο Αντώναρος απαντά στο Πρώτο Θέμα: «Δεν εκπροσωπώ τον Καραμανλή, δεν υπάρχει φιλοτσιπρική ομάδα»

Ο Αντώναρος απαντά στο Πρώτο Θέμα: «Δεν εκπροσωπώ τον Καραμανλή, δεν υπάρχει φιλοτσιπρική ομάδα»

Επιστολή – απάντηση στο Πρώτο Θέμα και συγκεκριμένα στον διευθυντή της εφημερίδας, Μπάμπη Κούτρα έστειλε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «ο Καραμανλής, τα “ορφανά” και η ακατανόητη αφωνία του».

Ο Ευάγγελος Αντώναρος ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ότι «όπως γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι κι όπως έχω πει εκατοντάδες φορές δημόσια “ουδέποτε οποιαδήποτε άποψη που διατύπωσα είχε η έχει την παραμικρή σχέση” με το τι πιστεύει ο πρώην πρωθυπουργός».

«Τον Κώστα Καραμανλή εκπροσωπούσα μέχρι την ημέρα που παραιτήθηκε απο πρωθυπουργός. Απο κει και πέρα εκφράζω αποκλειστικά τον εαυτό μου. Καιρός είναι, νομίζω, να σταματήσει η καραμέλα της δήθεν υπαρκτής “φιλοτσιπρικής” ομάδας στη κεντροδεξιά. Εγώ ούτε ξέρω την υπαρξη ούτε ανήκω σε οιαδήποτε τέτοια ομάδα» προσθέτει.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της επιστολής του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Κύριο Μπάμπη Κούτρα,

Διευθυντή Εφημερίδας Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Κύριε Διευθυντα,

στα σαράντα και πλέον χρόνια κατά τα οποία δραστηριοποιούμαι στη δημοσιογραφία αρχικά και στην ενεργό πολιτική αργότερα πίστεψα κι εφάρμοσα απαρέγκλιτα μια αρχή στην οποία δεν χωρούν εξαιρέσεις: Τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να δέχονται — χωρίς να αντιδρούν με το παραμικρό — κριτική και φυσικά επικρίσεις για τη δράση τους.Γι αυτό και σχεδόν ποτέ δεν έχω αντιδράσει είτε με επιστολές είτε με τηλεφωνήματα σε δημοσιογράφους για όσα γράφουν για μένα η για όσα σχολιάζουν σχετικά με τα όσα παραθέτω στο δημόσιο διάλόγο. Τοποθετούμαι πάντα επώνυμα και με παρρησία.

Θεωρώ, ωστόσο, κατ΄εξαίρεση υποχρέωση μου να κάνω ορισμένες διορθωτικές διευκρινίσεις που με αφορούν σε δημοσίευμα της εφημερίδας που διευθύνετε την περασμένη Κυριακή (σελ.22-25) με τίτλο ¨Ο Καραμανλής, τα ορφανά και η ακατανοητη αφωνία του”. Και το κάνω για να επανορθώσω ανακρίβειες που σφαλώς δεν τιμούν μια εφημερίδα που θέλει να συνεισφέρει στην διευρευνηση των πραγματικών περιστατικών. Συγκεκριμένα:

() Δεν ¨οριστηκα” — όπως υπονοεί το δημοσίευμα απο την κυβέρνηση Σαμαρα — αλλα προσελήφθην μετά από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό στην Ευρωπαική Τράεζα Επενδύσεων στην οποία άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουν καμμία κυβέρνηση δεν έχει την δυνατότητα/δικαίωμα να οιονδήποτε. Ούτε καν να συστήσει τον διορισμό κάποιου.

() Δεν έξακολουθώ — όπως γράφετε — να “διατηρώ τη θέση αυτή έως σήμερα¨. Η οργανική μου σχέση με την ΕΤΕπ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

() Δεν ειχα και δεν μπορούσα να έχω άλλωστε λόγω του ρόλου μου και της ιδιότητας μου (Senior Policy Advisor) την παραμικρή ανάμιξη στην προετοιμασία η εγκριση δανείων η χρηματοδοτήσεων τα οποία υποκεινται ούτως η άλλως σε εξαντλητική διαδικασία ανεξάρτητα της χώρας στην οποία κατετυθύνονται στην έδρα της Τραπεζας στο Λουξεμβούργο. Ειδικά το θέμα της “χρηματοδότησης έργων σε δήμους” — όπως γράφετε μου είναι παντελώς άγνωστο.

() Και στα πολιτικα: 1. Δεν είμαι από εκείνους που ξημεροβραδιάζομαι η “πιάνω στασίδι” σε πολιτικά γραφεία — και φυσικά ούτε στο γρφείου του προσωπικού μου φίλου Κώστα Καραμανλή. 2. Οπως γνωρίζουν όλοι οι δημοσιογράφοι κι όπως έχω πεί εκατοντάδες φορές δημόσια “ουδέποτε οποιαδήποτε αποψη που διατύπωσα ειχε η έχει την παραμικρή σχέση¨ με το τι πιστεύει ο πρώην πρωθυπουργός. 3. Τον Κώστα Καραμανλή εκπροσωπούσα μέχρι την ημέρα που παραιτήθηκε απο πρωθυπουργός. Απο κει και πέρα εκφράζω αποκλειστικά τον εαυτό μου. 4. Καιρός είναι, νομίζω, να σταματήσει η καραμέλα της δήθεν υπαρκτής “φιλοτσιπρικής” ομάδας στη κεντροδεξιά. Εγώ ούτε ξέρω την υπαρξη ούτε ανήκω σε οιαδήποτε τέτοια ομάδα.

Πιστεύω ότι οποιος δραστηριοποιείται στο δημόσιο χώρο έχει όχι μόνο το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωση να διατηρεί ανοικτούς διαυλους επικοινωνίας με πρόσωπα που κινούνται εντός του δημοκρατικού/συνταγματικού πλαισίου χωρίς αυτό να θεωρείται απομάκρυνση απο τον πολιτικό χώρο που ο ίδιος έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες. Αλλωστε η προσωπική μου γραμμή, αντίθετα με τη γραμμή άλλων, δεν είναι αδιευκρίνιστα τεθλασμένη αλλά σταθερή και ευθεία.

Απαρέγκλιτα πιστεύω στις αρχές και τις αξιες της μεγάλης παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλα και στην πολιτική πρακτική που εφάρμοσε ο ίδιος με την αποκατάσταση της δημοκρατίας το 1974 . Αρχές που δεν διαιρούνται, δεν τεμαχίζονται και δεν εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Και φυσικά διατηρώ ακέραιο το δικαίωμα μου να τοποθετούμαι δημόσια όποτε εγώ κρίνω.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ευάγγελος Α. Αντώναρος

ΥΓ. Εαν το κρίνετε χρήσιμο, δεν θα είχα φυσικά την παραμικρή αντίρρηση να δημοσιεύσετε αυτη την απαντητική επιστολή μου στην εφημερίδα σας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter