Ο Αντώνης Σαμαράς σαν αρχηγός της ΝΔ στην Βουλή

Ο Αντώνης Σαμαράς σαν αρχηγός της ΝΔ στην Βουλή

Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύφτηκε και δεν εμφανίστηκε στην βουλή στην συζήτηση για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου, γιατί θα έπρεπε να μιλήσει για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, ρόλο εκπροσώπησης της ΝΔ στο κορυφαίο επίπεδο ανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς -τον οποίο οι δικοί του βουλευτές θεωρούν πάντα “πραγματικό αρχηγό της παράταξης”.

Όμως και ο “πραγματικός αρχηγός της παράταξης” αδιαφόρησε για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά -ενώ οι Τούρκοι δημιουργούν νέα τετελεσμένα- και έδειξε την πραγματική του πρόθεση “να εκδικηθεί τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο δεν συγχωρεί ότι τον νίκησε πολιτικά το 2015 δύο φορές, τη μία στις εκλογές και την δεύτερη στο δημοψήφισμα αναγκάζοντάς τον να παραιτηθεί και από την ηγεσία της ΝΔ”. Όλη του η ομιλία ήταν εφ όλης της ύλης πολιτική επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα “ποτέ ξανά”. Αν και προσπάθησε να τεκμηριώσει την δίωξη κατά του Παπαγγελόπουλου – που έχει ενορχηστρώσει με τους βουλευτές του στην Προανακριτική στερώντας τα δικαιώματα του υπό κατηγορία πρώην υπουργού-, το μόνο που παρέθεσε ήταν εικασίες βασισμένες σε δημοσιεύματα των εφημερίδων.

Η χθεσινή παρουσία του Αντώνη Σαμαρά όπως και οι σιωπή του τις τελευταίες ημέρες της έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι έχει κάνει συμφωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχιστούν όλες οι διώξεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ και σαν αντάλλαγμα η σκληρή δεξιά θα τηρήσει σιωπή για τις υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά. Όπως άλλωστε δεν έχει τίποτε να πει τώρα και για το Μακεδονικό και την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τιμά και τηρεί και ζητά την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Αν είναι να παραπεμφθεί ο Τσίπρας ας δωθεί ολόκληρο το Αιγαίο στους Τούρκους.

Ο κ. Σαμαράς άνοιξε όλη την ατζέντα της επίθεσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Παππά και τον Πετσίτη μέχρι το Μάτι και την Όλγα Γεροβασίλη, δείχνοντας ποιος ενορχηστρώνει την μετατροπή της πολιτικής ζωής σε βούρκο. Στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς ποινικοποίησε την πολιτική ζωή δείχνοντας ότι ο πραγματικός του εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και όχι η Τουρκία.

Η μόνη του αναφορά στις τουρκικές προκλήσεις ήταν: «Και πάνω απ’ όλα είναι υπέρτατο Χρέος, όταν σου παραβιάζουν την εθνική σου κυριαρχία, να την υπερασπιστείς! Δεν μπορείς να το ανεχθείς. Και ας το ακούσουν καλά οι «πειρατές»: Είμαστε Έλληνες και την Πατρίδα μας ξέρουμε να την υπερασπιζόμαστε… Ας ακουστεί παντού, ας το καταλάβουν όλοι: Είμαστε Έλληνες και ξέρουμε το Χρέος μας στις κρίσιμες εθνικές στιγμές! Είμαστε μια γροθιά, έτοιμοι να απαντήσουμε σε κάθε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και θα το κάνουμε μέχρι τέλους».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter