Ο απερίγραπτος κύριος Χρυσοχοΐδης

Ο απερίγραπτος κύριος Χρυσοχοΐδης

Το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συνεχής επί τετράμηνο εγκλεισμός των πολιτών χωρίς να υπάρχει πραγματικό φως παρά μόνο οι διαψευδόμενες συνεχώς υποσχέσεις των «αρίστων» έχουν φέρει την κοινωνία στα όρια της παράκρουσης.

Σε συνάρτηση μάλιστα με μια οικονομική κρίση που καθημερινά βαθαίνει όλο και περισσότερο, κρίση που μόνο ο Κυριάκος και η παρέα του θέλουν να αγνοούν, δημιουργείται μια κατάσταση που ελάχιστα διαφέρει από αυτή του τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα.

Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται ο πολύς υπουργός κατ΄ όνομα μόνο Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού που αντιγράφει κατά γράμμα τον Ορμπάν και οδηγεί την Ελλάδα στο δρόμο της Ουγγαρίας.

Με μέτρα που για πρώτη φορά στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας εφαρμόζονται, όπως η προληπτική απαγόρευση των συναθροίσεων με εντολή της αστυνομίας με τη δικαιολογία της προστασίας από τον κορονοϊό, και η εγκατάσταση ένστολων αστυνομικών στα Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ολομέτωπη επίθεση στη Δημοκρατία.

Επιχειρεί την εγκατάσταση ενός καθεστώτος απόλυτης πειθαρχίας κάτι που αναπτύχθηκε σε όλο της το εύρος την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη όπου οι πραιτοριανοί του Χρυσοχοΐδη κατέπεσαν πάνω σε πολίτες που απλώς έκαναν τη βόλτα τους, σε μια επίδειξη δύναμης και καταστολής.

Το μόνο που δεν περίμενε ο ανεκδιήγητος υπουργός και βέβαια οι «σοφοί» του Μαξίμου ήταν η άμεση αντίδραση των πολιτών μιας συνοικίας που κατοικείται από μεσομεγαλοαστικές κατά το πλείστον οικογένειες, όπου η Νέα Δημοκρατία πήρε ποσοστό σχεδόν 40%.

Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης αναβιώνουν το φάντασμα του κράτους της μετεμφυλιακής και προδικτατορικής Δεξιάς το 2021.

Η άμεση αντίδραση όμως των κατοίκων της Νέας Σμύρνης στον φυσικό καταναγκασμό, του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας στην οικονομική βία αλλά και στον φόβο που επιχειρείται να εφαρμοστεί είναι σίγουρο ότι θα αποτρέψουν τα σχέδια του Κυριάκου και των υποτακτικών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter